Fauci geeft financiering Wuhan-lab toe

Anthony Fauci heeft voor een congressionele commissie onthuld dat het Amerikaanse nationale gezondheidsinstituut NIH een laboratorium in Wuhan, waar de corona-uitbraak begon, heeft gefinancierd. Dinsdag gaf hij toe dat het NIH belastinggeld heeft doorgesluisd naar het Wuhan Instituut voor Virologie, schrijft One America News.

Dr. Fauci zei dat tenminste 600.000 dollar naar het lab is overgemaakt via een organisatie die zich EcoHealth Alliance noemt. De NIH-directeur bevestigde dat het Chinese lab vijf jaar lang Amerikaans geld heeft gekregen om te onderzoeken of coronavirussen mensen zouden kunnen besmetten. Fauci is directeur van het Nationaal Instituut voor Allergie en Infectieziekten, dat onder het NIH valt.

Roep om arrestatie Fauci

Hij ontkende dat het geld is gebruikt voor zogeheten gain of function-onderzoek, experimenten waarbij virussen makkelijker overdraagbaar of meer ziekmakend worden gemaakt dan ze in de natuur zijn. Senatoren Joni Ernst en Rand Paul zeiden eerder dat de Wuhan-wetenschappers wel degelijk gain of function-onderzoek hebben uitgevoerd.

Eerder deze maand zei de NIH-directeur nog tegen senator Paul dat het agentschap géén geld had overgemaakt naar het lab in Wuhan. De roep om Fauci te arresteren wegens liegen onder ede klinkt steeds luider.

Biowapenprogramma

Experts hebben gesuggereerd dat het virus door het Chinese leger aan het Wuhan-lab is gegeven. Dinsdag zei biowapenexpert Lawrence Sellin dat het leger het virus begin 2019 naar het Wuhan Instituut voor Virologie heeft overgebracht. Hij voegde toe dat Covid-19 mogelijk onderdeel is van het Chinese biowapenprogramma.

Enkele dagen geleden schreef The Wall Street Journal op basis van een onderzoek van Amerikaanse inlichtingendiensten dat medewerkers van het Wuhan-lab voor de uitbraak in 2020 klachten hadden die horen bij het virus.

Interview met Sellin:

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht − 5 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.