FAGG heeft nieuws over de 21 Belgen die stierven na coronavaccin

Vaccin - AstraZenecaAfbeelding bron: Photonews

21 mensen zijn overleden nadat ze het coronavaccin hadden gekregen. Een verband tussen de inenting en het overlijden is er volgens het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG)… niet.

Dat meldt het FAGG op hun website. Wekelijks brengen ze een overzicht van de bijwerkingen die gemeld worden na het toedienen van een vaccin. Door deze transparantie wil men bij het FAGG ervoor zorgen dat meer mensen voor het vaccin kiezen.

Tot 2 februari zijn in ons land 285.765 eerste dosissen en 21.159 tweede dosissen van COVID-19-vaccins geregistreerd. Sinds de start van de vaccinatiecampagne werden er in ons land in totaal 467 meldingen van bijwerkingen geregistreerd. Daarvan zijn 461 meldingen over bijwerkingen van het Pfizer-BioNtech-vaccin en 6 meldingen over Moderna. Vierenzeventig van die meldingen werden als “ernstig” beschouwd.

De meeste gemelde bijwerkingen zijn volgens het FAGG gekende bijwerkingen. Deze bijwerkingen verdwijnen doorgaans binnen een paar dagen na vaccinatie.

In 21 van de 467 Belgische meldingen werd een overlijden gemeld. Het feit dat deze overlijdens geen gemeenschappelijk klinisch beeld vertonen, is volgens het geneesmiddelenagentschap een eerder geruststellend element. “Tot op vandaag is er geen formeel oorzakelijk verband met het COVID-19-vaccin vastgesteld”, benadrukt het FAGG.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

3 gedachten over “FAGG heeft nieuws over de 21 Belgen die stierven na coronavaccin

 • 11 februari 2021 om 23:16
  Permalink

  Net de uitzending gezien van Telefacts NU, over het vaccineren, ja of nee ?
  En ja hoor, ik had het antwoord al op voorhand geraden, ook heel logisch dat het antwoord ja is, daar je als media altijd het woord moet preken, van wie dat je het brood eet.
  Waarom kijken we eigenlijk nog naar deze flut-televisie.
  Het zou voor de mensen beter zijn, dat VTM is een uitzending doet, over de vaccinaties die gebeurt zijn, dank zij Bill Gates, de wilde weldoener, in India, Bangladesh, en Zuid Afrika, waar duizenden kinderen zijn gestorven, of verlamd zijn geraakt.
  Uiteraard past dat niet in het kraampje van VTM.
  Nochtans zou dit een veel eerlijker beeld schetsen, en gemakkelijker zijn voor de kijkers, om een oordeel te vormen.

  Beantwoorden
  • 12 februari 2021 om 19:16
   Permalink

   Blij dat ik geen tv heb, het nieuws online lezen ergert me al genoeg. Er zijn betere manieren om je tijd door te brengen.

   Beantwoorden
 • 12 februari 2021 om 19:25
  Permalink

  Heel interessant op het symposium van artsen voor vrijheid vond ik de uiteenzetting over de vaccins. Daar werd gesteld dat indien 11 miljoen Belgen zich zouden laten injecteren er 1000 covid patiënten minder zouden zijn, maar ook 55000 ernstige vaccinatieschade gevallen. De werkelijkheid achter deze laatste cijfers zal echter moeilijk erkend worden, wegens complex, moeilijk aantoonbaar, niet eens opgegeven binnen de enge mogelijke kaders en natuurlijk vooral door de vooringenomenheid van de onderzoekers. Zo zal het vaccin verhaal officieel een succesverhaal worden. Enfin als ze daarna maar het rijk der vrijheid weer openen, dan kunnen ze zelfs nog trots zijn op hun goed beleid.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 + vier =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.