Fabrikanten van Covid-vaccins zijn bezorgd dat vluchtelingen hen kunnen aanklagen na de bijwerkingen

Volgens een door Reuters gepubliceerd rapport maken verschillende fabrikanten van Covid-19-vaccins zich zorgen over het gebruik van de experimentele injecties bij migrantenpopulaties.

Contracten met vaccinfabrikanten gelden niet voor migranten

De farmaceutische bedrijven zijn bezorgd dat – omdat de vluchtelingen of migranten niet gebonden zijn aan territoriale wetten – zij technisch gezien een rechtszaak zouden kunnen aanspannen indien zich een ongewenst voorval zou voordoen.

Onder de titel “Refugees lack COVID shots because drugmakers fear lawsuits – documents” legt het Reuters stuk uit:

“Tientallen miljoenen migranten kunnen COVID-19 vaccins worden geweigerd, omdat sommige grote fabrikanten zich zorgen maken over juridische risico’s van schadelijke bijwerkingen, volgens functionarissen en interne documenten van Gavi, de liefdadigheidsinstelling die het programma beheert”.

De Verenigde Naties geven toe dat de meeste landen vastzitten in contracten met de vaccinfabrikanten die immuniteit eisten tegen alle juridische gevolgen van mogelijke negatieve gezondheidseffecten in verband met de injecties.

Volgens een CNBC-artikel uit 2020:

“In februari beriep minister Alex Azar van Health and Human Services zich op de Public Readiness and Emergency Preparedness Act. Deze wet uit 2005 geeft de HHS secretaris de bevoegdheid om juridische bescherming te bieden aan bedrijven die kritieke medische voorraden maken of distribueren, zoals vaccins en behandelingen, tenzij er sprake is van ‘opzettelijk wangedrag’ van het bedrijf. De bescherming duurt tot 2024.”

Arbeidsrechtadvocaat Rogge Dunn merkte destijds op:

“Het is zeer zeldzaam dat een algemene immuniteitswet wordt aangenomen. Farmaceutische bedrijven worden meestal niet veel aansprakelijkheidsbescherming geboden door de wet.”

De FDA, die de vaccins noodgoedkeuring heeft gegeven, of werkgevers die de prik als arbeidsvoorwaarde opleggen, zijn ook bij Amerikaanse wet beschermd tegen rechtszaken.

In september vertelde Gavi’s CEO Seth Berkley op Joe Biden’s Covid-19 Top dat hij vindt dat “fabrikanten moeten afzien van de eisen voor schadeloosstelling voor de humanitaire buffer, die een reddingslijn is voor vluchtelingen…”

De producenten van het meest wijdverbreide en experimentele medische programma in de geschiedenis zouden hun injecties niet verkopen aan wanhopige naties tenzij zij vrij zouden zijn van vergelding als het mis zou gaan. Nu willen zij ze niet geven aan de meest kwetsbare mensen ter wereld, uit angst aansprakelijk te worden gesteld!

Dit zijn niet de daden van een groep die denkt dat hun product “veilig en doeltreffend” is. Het is reeds bewezen dat het veel gevaarlijker is dan geadverteerd.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 + 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.