Ex-minister ‘Gaf opdracht om in alle gevallen geweld te gebruiken tegen coronademonstranten’

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Begin november jl. heeft de Nederlandse Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 aangifte gedaan tegen oud-minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus. Hij zou het politiekorps hebben opgedragen om ‘in alle gevallen geweld te gebruiken tegen coronademonstranten’. Van de 80 politieagenten die een getuigenis hebben afgelegd bij de BPOC2020 heeft meer dan de helft verklaard dat er in opdracht van de korpsleiding geweld moest worden gebruikt tegen coronademonstranten. Ook wanneer dat geweld volgens de politiewet niet gerechtvaardigd was.

Beelden van de getuigende agenten zijn vertrouwelijk bij de aangifte gevoegd, zodat er over de echtheid van de verklaringen geen twijfel kan bestaan. De beelden van de verhoren zijn op 18 oktober vorig jaar aangeboden aan toenmalig justitieminister Grapperhaus. Hij nam ze niet in ontvangst, omdat er volgens hem geen probleem is met betrekking tot politiegeweld. Voor de BPOC2020 is de maat nu vol.

Tijdens de demonstraties tegen de lockdowns, mondkapjes en vaccinatiedwang vond op grote schaal politiegeweld plaats. De politieagenten die zijn gehoord, omdat ze zich gewetensbezwaard voelden, getuigden niet alleen dat zij van de korpsleiding opdracht kregen in alle gevallen geweld toe te passen tegen de coronademonstranten, maar spraken zich ook uit over andere ernstige misstanden binnen het Nederlandse politiekorps.

Bron.

Video.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zeventien − veertien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.