Europese plannen voor ‘vaccinpaspoorten’ waren twintig maanden vóór de pandemie van kracht. Toeval?

Nu de wereld te horen krijgt dat zogenaamde ‘vaccinpaspoorten’ nodig zullen zijn voor alle internationale reizen in de toekomst en in veel landen zelfs om winkels, restaurants, bars, sportscholen, hotels, theaters, concerten en sportevenementen te betreden, krijgen we de indruk dat de maatregel een direct gevolg is van de coronavirus pandemie. Is dat wel zo?

In Europa, dat 8 van de 10 grootste farmaceutische exporterende landen herbergt, begon de planning voor vaccinpaspoorten ten minste 20 maanden vóór het uitbreken van de COVID-19-uitbraak. Blijkbaar bood de pandemie de Europese politici gemakshalve het ‘excuus’ dat ze nodig hadden om het idee te introduceren.

De ‘Europese Commissie’ – het uitvoerend orgaan van Europa – publiceerde op 26 april 2018 voor het eerst een voorstel voor vaccinpaspoorten. Diep begraven in een document over ‘ Versterkte samenwerking tegen door vaccinatie te voorkomen ziekten ‘, werd het voorstel in wezen genegeerd door de reguliere media.

Een roadmapdocument dat begin 2019 werd gepubliceerd, bevatte vervolgens specifieke plannen voor de uitvoering van het voorstel van de Europese Commissie. 

De primaire actie die in de routekaart werd opgesomd, was “de haalbaarheid onderzoeken van de ontwikkeling van een gemeenschappelijke vaccinatiekaart / paspoort” voor Europese burgers die “compatibel is met elektronische immunisatie-informatiesystemen en erkend is voor grensoverschrijdend gebruik”. Het plan was bedoeld om tegen 2022 in Europa een wetsvoorstel uit te brengen.

Interessant is dat de roadmap verschillende termen gebruikt die, hoewel relatief ongebruikelijk in de meeste landen voorafgaand aan de pandemie, sindsdien dagelijks in de reguliere media vermeldt worden. Misschien is de meest opvallende hiervan wel de ‘aarzeling om zich te laten vaccineren’. Ondersteuning van Europese landen bij het “tegengaan van terughoudendheid betreffende vaccins” wordt in het document vernoemd als een van de belangrijkste actiepunten.

In de roadmap wordt ook verwezen naar de mogelijkheid van pandemieën en “onverwachte uitbraken”. Het is opmerkelijk dat er specifiek wordt verwezen naar de ondersteuning van de goedkeuring van “innovatieve vaccins, ook voor opkomende gezondheidsbedreigingen”. 

De roadmap stelt dat de “vaccinproductie-industrie” een “sleutelrol” speelt bij het verwezenlijken van de in het document beschreven doelstellingen en noemt “verbetering van de productiecapaciteit in de EU” en legt uit dat het aanleggen van vaccins als verdere actiepunten in overweging moeten worden genomen. Op weg naar het versterken van “bestaande partnerschappen” en “samenwerking met internationale actoren en initiatieven”, verwijst de roadmap ook naar een wereldwijde vaccinatietop die plaatsvond in september 2019.

Een nauwkeurig onderzoek van de aanwezigen en het onderwerp van deze bijeenkomst is onthullend.

Vaccinpaspoorten: wie heeft er echt baat bij?

Wie heeft er echt baat bij vaccinpaspoorten? 

Zeker geen gewone mensen, voor wie het delen van hun gezondheidsdossier en andere persoonlijke gegevens binnenkort verplicht zou kunnen worden alleen voor deelname aan de samenleving. In plaats daarvan zal de multinationale farmaceutische industrie de belangrijkste begunstigde zijn. Nu de wereldwijde verkoop van geneesmiddelen en vaccins dit jaar al naar verwachting 1,5 biljoen dollar zal bedragen, kwijlen farmaceutische bedrijven en hun investeerders bij het vooruitzicht dat vaccinpaspoorten wereldwijd verplicht worden.

De totale markt voor COVID-19-vaccins zal naar verwachting $ 100 miljard aan omzet en $ 40 miljard aan winst na belastingen waard zijn. Jaarlijkse vaccinaties tegen mutaties van het coronavirus kunnen dit aantal nog verder doen stijgen. Tenzij we ons verzetten tegen vaccinpaspoorten en in plaats daarvan ‘ stemmen voor de rede ‘, kunnen medicijn- en vaccinproducenten de wereld dwingen tot langdurige economische en politieke afhankelijkheid. Ons dringende doel moet daarom zijn om de hebzuchtige farmaceutische ‘ handel met ziekten ‘ te vervangen door een gezondheidszorgsysteem dat gebaseerd is op echte preventieve benaderingen

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.