Europees register kan ongevaccineerden serieus tegenwerken

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Het digitale Covid-certificaat wordt doorontwikkeld tot een Europese digitale identiteit, de eID, met al je persoonlijke gegevens. Deze opstapeling van gegevens in één digitale identiteit levert nieuwe, ongekende risico’s op, volgens de Nederlandse politicus Wybren van Haga (BVNL). De staat krijgt bijvoorbeeld zeer grote controle over het individu.

Van datakaart tot controlesysteem

De eID kan evolueren van datakaart tot controlesysteem. Dat is het risico waarover niet gepraat wordt, het wordt zelfs ontkend. Het risico op een controlestaat en een social credit systeem naar Chinees model, is niet te onderschatten.

“We drijven langzaam een dystopische samenleving in, waarin de staat steeds machtiger wordt en de vrijheid van het individu steeds minder. We schrikken niet meer van een tweet van het ministerie van VWS waarin staat dat je je moet laten prikken om te reizen. Zinloze medische handelingen voor een groene vink worden apathisch geaccepteerd.”

“Een tirannieke groene vink waarmee mensen verder kunnen met hun leven. En het allerergste is: de EU-ambities gaan nog veel verder. Er wordt gewerkt aan een haalbaarheidsstudie naar een European Asset Registry om bezittingen van burgers te registreren. Auto’s, sieraden, huizen, cryptomunten, alles.”

“Met zo’n register kunnen klokkenluiders of ongevaccineerden ernstig tegengewerkt worden. Al die gegevens kunnen straks gekoppeld worden aan je digitale identiteit.”

Bron.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zestien + 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.