Eric Clapton na coronavaccin: ‘Ik had nooit bij de naald in de buurt moeten komen’

Zanger en gitarist Eric Clapton heeft spijt dat hij de coronaprik heeft gehaald, zo heeft hij laten weten aan de Italiaanse filmproducent Robin Monotti. Uit het bericht, dat Monotti doorstuurde naar America’s Frontline Doctors, blijkt dat Clapton na de prik last heeft gekregen van bijwerkingen.

De 76-jarige zanger, die aan emfyseem lijdt, nam in februari dit jaar het AstraZeneca-vaccin. Vrijwel meteen kreeg hij last van heftige bijwerkingen die 10 dagen aanhielden. Toen hij hersteld was, kreeg hij te horen dat hij over 12 weken zijn tweede dosis zou krijgen.

Gevolgen waren rampzalig

Al na zes weken kreeg hij opnieuw een uitnodiging. Er was inmiddels wat meer bekend over de gevaren van de AstraZeneca-prik. “De gevolgen waren rampzalig. Mijn handen en voeten waren ijskoud, gevoelloos of gloeiden en ik kon ze twee weken nauwelijks gebruiken. Ik was bang dat ik nooit meer zou spelen. Ik lijd aan perifere neuropathie en had nooit in de buurt van de naald moeten komen. Maar volgens de propaganda was het vaccin veilig voor iedereen,” klaagt Clapton.

Zegevieren

Hij verwijst naar een nummer dat Van Morrison onlangs heeft uitgebracht, ‘The Rebels’, waarin hij zich afvraagt: “Waar zijn alle rebellen gebleven? Ze verschuilen zich achter hun computerscherm. Waar is de geestdrift, waar is de ziel? Waar zijn de rebellen gebleven?”

Clapton zegt al zijn hele leven een rebel te zijn en te strijden tegen ‘tirannie en arrogante autoriteit, waar we nu mee te maken hebben’. “Maar ik hunker ook naar broederschap, compassie en liefde. Met die dingen kunnen we zegevieren.”

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf − een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.