Epidemioloog zegt dat griepgevallen worden geteld als COVID-19

Topepidemioloog Knut Wittkowski zegt dat de enorme daling van het aantal griepgevallen kan worden toegeschreven aan het feit dat velen ten onrechte worden geteld als COVID-19-gevallen.

Wittkowski, voormalig hoofd van Biostatistiek, Epidemiologie en Research Design aan de Rockefeller University, waarschuwde dat “Influenza grotendeels is omgedoopt tot COVID-19.”

Volgens CDC-cijfers was het cumulatieve percentage positieve grieponderzoeken van eind september tot de week van 19 december slechts 0,2%, vergeleken met 8,7% ten opzichte van een jaar eerder.

Volgens Wittkowski komt dit doordat veel griepinfecties ten onrechte als coronavirusgevallen worden bestempeld.

“Er kan een behoorlijk aantal gevallen van griep zijn opgenomen in de categorie ‘veronderstelde COVID-19’ van mensen met COVID-19-symptomen (waarbij de griepverschijnselen kunnen worden aangezien), maar die niet zijn getest op SARS-RNA,” vertelde Wittkowski aan Just het nieuws .

Die patiënten kunnen “mogelijk ook wat SARS-RNA in hun neus hebben terwijl ze geïnfecteerd zijn met influenza, in welk geval de influenza” bevestigd “zou worden als COVID-19,” voegde hij eraan toe.

Wittkowski betwist het idee dat maskers en sociale distantie hebben geleid tot een daling van het aantal griepgevallen, en stelt dat griep- en COVID-19-virussen “meer op elkaar lijken dan mensen willen erkennen”.

“Mensen weten dat iedereen maskers draagt ​​en afstand neemt, en dus willen mensen dingen bedenken die er goed aan zijn,” zei hij.

In plaatsen zoals Californië en Pennsylvania, waar het dragen van maskers het meest voorkomt, zijn COVID-19-gevallen blijven stijgen.

Zoals Just the News opmerkt: “Uit gegevens blijkt dat meer dan negen op de tien Amerikanen in de meeste staten regelmatig maskers dragen in het openbaar; die cijfers liggen sinds het begin van de herfst boven de 80%. Toch zijn de gemiddelde positieve COVID-19-tests met bijna zeven keer vermenigvuldigd sinds de voorjaarspiek. “

Automatisch vertaald. Bron: https://summit.news/2021/01/05/epidemiologist-says-influenza-cases-are-being-counted-as-covid-19/

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.