Enorme oversterfte rond de kersttijd 2022

🕒 Leestijd: < 1 minuut

De aardbevingsramp in Syrië en Turkije is verschrikkelijk. Tienduizenden doden, de media besteden er veel aandacht aan. In de kerstweek van 2022 deed zich echter een andere ramp voor. In 10 Europese landen zijn er in een week tijd 14.233 mensen overleden!

“Dit is werkelijk verschrikkelijk. Hier hebben de media geen aandacht aan besteed.” – emeritus hoogleraar Pierre Capel

De oversterfte rond de kersttijd was in Duitsland 44 procent en in Nederland 29 procent. En, let op, coronapatiënten zijn van deze percentages al afgehaald. In de betreffende 10 landen wonen zo’n 350 miljoen mensen. Heel Europa telt 746 miljoen inwoners, en dan kom je uit op een oversterfte van 27.000 in één week tijd. In de tweede helft van 2022 was de oversterfte in de 10 Europese landen naar schatting 162.270, in heel Europa 300.000 en in de Verenigde Staten 565.000.

Mondiaal komt Capel uit op ongeveer één miljoen doden in een half jaar. Hij baseert zich daarbij op gegevens van de website Our World in Data.

“Het is verschrikkelijk. Dit is een enorme ramp, die alleen ongelooflijk verdrongen is.”

“Waarom wordt deze ramp verzwegen? Waarom wordt alles tegengewerkt?”

“Het zijn hele grote getallen, er is heel veel aan de hand, het is echt een mondiale ramp. Een natuurramp is verschrikkelijk, maar wat mensen elkaar aandoen is vaak nog erger.” – P- Capel

Video.

Bron.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zeven − twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.