Empathie in lockdown

🕒 Leestijd: 2 minuten

Wil deze regering nog een klein beetje au sérieux genomen worden, dan moeten een paar virologen met onmiddellijke ingang ontslagen worden. Of juist niet … Zo wordt in Nederland naar Steven Van Gucht gekeken. Dan zijn wij nog beleefd en vriendelijk.

Maar het gaat even niet over de beledigingen die hij naar het hoofd krijgt in dit artikel. Het gaat over wat hij zei in De Standaard.

Van Gucht verklaart in dit artikel zonder blozen 2 interessante dingen:

1. Dat de maatregelen NIET worden genomen om doden te vermijden. Als we doden vermijden, dan is dat een “belangrijke bijvangst”. 2. De maatregelen werken niet voldoende om covid tegen te gaan.

Een bijvangst?????? Waarom wordt ons dan al meer dan een jaar wijsgemaakt dat we het WEL doen om doden te vermijden? Al een jaar worden ons de cijfers van de doden om de oren geslagen.

Er is zelfs eens een rechter geweest, hervormd in hoger beroep, die uitdrukkelijk verwees naar de 120.000 doden die volgens de regering en hemzelf zouden vallen zonder de maatregelen.

En nu is de vermindering van de doden een “bijvangst”. We spreken altijd over Van Ranst, maar Van Gucht heeft ook een stuitend gebrek aan empathie. Wat moeten de families van de doden door covid, maar vooral de doden DOOR de maatregelen hiervan vinden? Wat een stuitend gebrek aan respect voor het fenomeen “dood” die deze man probeert te sturen. Of wil u een professor die beslist over uw leven en dood, en dat een “bijvangst” noemt?

Voorts geeft hij dus toe dat de maatregelen NIET werken voor covid-19. Wij roepen dat al maanden, en het werd altijd ontkend. Waarom doen we het dan allemaal? Een “beetje” helpen is niet helpen. De doelstellingen worden niet gehaald. De zorg zegt overbelast te zijn.

En wat met zijn eigen grafiek van Sciensano die aantoont dat er dit jaar minder opnames zijn in de ziekenhuizen dan in 2018? Veel minder. 1/3 ongeveer. Toen waren er geen maatregelen nodig, en nu wel.

Geen hond aan de top van de ziekenhuizen en bij de staatsvirologen die het nodig vindt om de politiek van de voorbije 10 jaar te veranderen: investeren in bijkomende bedden op de intensieve zorg, dat is te duur. Daar beginnen we zelfs niet aan, ook niet voor de toekomst. Dus kwakzalverij voor de rest van ons leven om de IC’s te ontlasten. Good thinking!

Viruswaanzin heeft ten lage leste nu ook gewoon gelijk gekregen van Van Gucht. Dit kan je niet anders interpreteren.

En wat te denken van de opperkwakzalver Van Ranst? De man die op televisie eerst komt bevestigen dat de terrassen openen geen effect gaat hebben. Op basis van de wetenschappelijke kennis. En als ze dan open gaan hoopt dat de zon niet gaat schijnen om te vermijden dat er te veel besmettingen zijn.

Een regering die met dit soort liegende kwakzalvers een beleid moet voeren, is een godsgeschenk voor onze beweging.

Bij nader toezien: laat ze maar zitten. Mochten ze niet bestaan, we hadden hen moeten uitvinden. Ze zijn de beste reclame om aan te tonen dat we gewoon al een jaar gelijk hebben en dat de regering door een bende chaoten wordt geleid.

De reden trouwens waarom de artsen in 2009 het ontslag van Van Ranst hebben gevraagd. Bijna 4000 keer in de zomer van 2020. Toen al.

Maar nu mijn beste Marc en Steven, trekken we uw CV in!!! Doe maar lekker verder. Goed bezig!

Hier de link naar het volledige artikel in Viruswaanzin.be d.d. 24 april 2021: https://www.viruswaanzin.be/post/empathie-in-lockdown?postId=6083e8cc2c49c80057042813

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

tien − 7 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.