Een wind van verandering

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Twee maanden het nieuwe jaar in en er lijkt een nieuwe wind te waaien. Onderzoekscommissies schieten (in Nederland, red.) als paddenstoelen uit de grond. Er zijn diepte-interviews met experts, parlementaire enquêtes en – wereldwijd – parlementen die kritischer worden. Er is onderzoek naar oversterfte en – mocht je het gemist hebben – het vernietigende mondkapjesonderzoek.

Voor het Artsen Collectief is deze meer kritische publieke benadering aanleiding om het contact met de koepelorganisaties van artsen aan te halen. Het is sowieso hoopvol dat de opkomst voor de boosterronde eind 2022 bleef steken op 20-25%. Historisch laag, al is het nog steeds te veel met de schade die nu steeds inzichtelijker wordt gemaakt.

In de Telegraaf en de Groene Amsterdammer lazen we over klachten die mensen hebben na vaccinatie. Er lijkt in het publieke domein langzaamaan tóch meer ruimte te komen voor het bespreken van vaccinatieschade. Zo zijn ook het Steunpunt Vaccinatieschade en andere belangenverenigingen nationaal en internationaal in het leven geroepen. Het leidt hopelijk tot oprechte zorgen en acties bij politici en medici.

En hopelijk ook tot meer en versneld onderzoek naar mogelijke schade. Van bloedstolling, hart- en herseninfarcten, hartspierontstekingen en nieuwe auto-immuunziekten tot snel groeiende kankersoorten. Naast de oversterfte die gelijk lijkt te lopen met de vaccinatierondes.

Positief is dat de Eerste tranche voorgestelde wijzigingen van de Wet publieke gezondheid (Wpg) niet geruisloos door de Eerste Kamer werd geloodst, maar op veel kritische vragen stuitte. Ook hiervoor is een onderzoekscommissie opgericht.

Laten we zoals altijd met elkaar in gesprek blijven. Of we het nu met elkaar eens zijn of niet. Vooruitkijken, schade beperken en samen zorgen dat schadelijke elementen geen onderdeel worden van wetgeving. “

Bron: Stichting Artsen Collectief

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vier + negentien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.