Een kritische analyse van de Covid-respons

Sinds de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de COVID-19 wereldwijde pandemie heeft uitgeroepen, zijn er veel problemen gerezen die in strijd zijn met historische precedenten en bekende en toegepaste volksgezondheidsprincipes van de vorige eeuw. Dit artikel bespreekt enkele van deze kwesties, zoals: aannames gedaan zonder bewijs, de onjuiste casusdefinitie, PCR-diagnostische testproblemen, de impact van deze twee factoren op schattingen van morbiditeit en mortaliteit, schoolsluitingen, gezichtsmaskers, lockdowns en hun effecten op kinderen.

Het is onverklaarbaar dat wereldregeringen en de “experts” die hen adviseren, ervoor hebben gekozen om deze informatie volledig te negeren alsof deze niet bestond, en volharden in het volgende:

 1. Dagelijks rapporteren van ‘nieuwe gevallen’ met alleen PCR-testresultaten.
 2. Massale PCR-tests uitvoeren, inclusief asymptomatische personen.
 3. Quarantaines opleggen aan asymptomatische personen op basis van een positief testresultaat of blootstellingsgeschiedenis.
 4. Gebruik van maskers afdwingen, ondanks gebrek aan bewijs om dit mandaat te ondersteunen.
 5. Erop aandringen dat lockdowns de manier zijn om de pandemie te verzachten.

Een koerscorrectie bij de beheersing van deze epidemie is dringend nodig. De reactie op de COVID-19-epidemie moet gebaseerd zijn op betrouwbare gegevens en degelijke volksgezondheidsprincipes die al meer dan een eeuw met succes worden toegepast. 

De volgende maatregelen moeten onmiddellijk worden genomen:

 1. Geef het publiek nauwkeurige informatie over het COVID-19-risico om de angst te verminderen.
 2. Stop met het massaal toedienen van diagnostische tests op asymptomatische personen.
 3. Definieer gevallen volgens klinische criteria – bevestigd door laboratoriumtests. De beslissing van een geval moet de beslissing zijn van een naar behoren gediplomeerde arts.
 4. Gebruik de bovenstaande casusdefinitie om indicatoren te bepalen zoals nieuwe gevallen (incidentie), ziekenhuisopnames en mortaliteit.
 5. Maatregelen treffen om kwetsbare personen te beschermen.
 6. Moedig de bevolking aan om hygiënemaatregelen te nemen, zoals handen wassen, de mond bedekken bij hoesten en thuis blijven als ze ziek zijn.
 7. Open scholen, bedrijven en reizen.

Hier de link naar het volledige Engelstalige artikel in Pandata d.d. 29 maart 2021: www.pandata.org/a-critical-analysis-of-the-covid-response

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 − zeven =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.