Een inleiding voor de gepropagandiseerden: Angst is de geestdoder

De strop bengelt zachtjes rond onze nek. Elke dag wordt hij strakker aangetrokken. Tegen de tijd dat we ons realiseren dat het ons wurgt, zal het te laat zijn.

Degenen die – geleidelijk en vrolijk – hun vrijheden, hun autonomie, hun individualiteit, hun bestaansmiddelen en hun relaties opofferen op het altaar van het “algemeen belang” zijn vergeten dat dit het patroon is dat elk totalitair regime in de geschiedenis heeft gevolgd, schrijft margaretannaalice.substack.com.

Iedereen vraagt zich af hoe gewone Duitsers gemanipuleerd konden worden om mee te doen of met stomheid geslagen te staan toekijken hoe hun regering werd omgevormd tot een genocidale moloch. Dit is hoe. Lees  Sebastian Haffner’s Defying Hitler memoires om te zien hoe dit overal kan gebeuren – ook hier.

Iedereen vraagt zich af hoe de Russen konden toestaan en zelfs ijverig medeburgers mensen aangaven voor gevangenneming en executie op grond van Artikel 58, de strafrecht wetgeving die was uitgevonden om iedereen op te sluiten die ook maar het geringste teken van niet-naleving durfde te uiten onder Stalins moordzuchtige staat. Dit is hoe. Lees Aleksandr Solzhenitsyn’s nauwgezet gedocumenteerde The Gulag Archipelago om getuige te zijn van deze progressie van autoritaire waanzin.

Lees hier verder.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 5 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.