Een ernstige reactie op het Covid-vaccin bedekte haar benen met ‘gigantische blaren’

Een moeder uit Schotland vreesde dat ze haar benen zou verliezen nadat ze een ernstige reactie had ontwikkeld op het AstraZeneca vaccin.

Sarah Beuckmann ontving haar eerste dosis op 18 maart en kreeg aanvankelijk de gebruikelijke griepachtige symptomen als bijwerking. Maar ongeveer zeven dagen later begon de 34-jarige een tintelend gevoel in haar benen te krijgen en zag ze uitslag rond haar enkels verschijnen die later veranderden in blaren.

In eerste instantie belde de moeder haar huisarts, maar toen de pijnlijke blaren zich over haar lichaam begonnen te verspreiden ging ze naar de Eerste Hulp.

Ze werd opgenomen in het Queen Elizabeth University Hospital waar ze 16 dagen lang tests onderging en de artsen vaststelden dat ze een reactie op de prik had ontwikkeld.

Sarah who is wheelchair-bound.

Sarah uit Glasgow vertelt hoe haar benen bedekt waren met pijnlijke blaren die zich samenvoegden, waardoor ze nu nog steeds in een rolstoel zit terwijl haar wonden genezen.

“Op een gegeven moment zat ik daar te denken ‘ga ik mijn benen laten amputeren’ omdat ik niet wist wat er aan de hand was en dit is natuurlijk ook nieuw voor het ziekenhuispersoneel.”

Sarah, die ook de uitslag op haar armen en billen kreeg naast een abces in haar gezicht, dringt er bij anderen op aan zich bewust te zijn van veranderingen in hun lichaam na ontvangst van de jag.

Ze heeft ook veel lof uitgesproken over al het personeel in het ziekenhuis dat haar behandelde tijdens haar langdurige verblijf voordat ze op 12 april naar huis werd toegelaten.

Ze voegde eraan toe: ‘Ik ben zelfs nu geen anti-vaxxer of zoiets, maar voor de zekerheid mag ik de tweede dosis niet krijgen.

“Ik vind nog steeds dat mensen moeten worden gevaccineerd en het aantal mensen dat het heeft gehad en het goed heeft gehad, laat zien dat het voor de meesten veilig is.

“Ik wil gewoon dat mensen zich ervan bewust zijn dat er enkele reacties kunnen optreden en dat ze eventuele uitslag niet negeren.

“Het is niet om mensen bang te maken, maar voor het geval dit iemand anders overkomt, betekent dit dat ze de behandeling meteen krijgen.

‘Ik was in het Queen Elizabeth University Hospital en ik kon geen enkele fout vinden in dat ziekenhuis. Van de huishoudsters tot de consultants, iedereen was absoluut fantastisch bij mij.

“Ik had geen betere zorg kunnen vragen. Ook de wijkverpleegkundigen die elke dag mijn verband komen verschonen, zijn geweldig geweest. “

An abscess on her face.
Er vormde zich ook een abces op haar gezicht. (Afbeelding: meegeleverd)

Lees het volledige verhaal hier

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien + 8 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.