Een analyse van cijfers: het risico op besmetting, ziekenhuisopname, opname in de afdeling intensieve zorg en sterfte in het ziekenhuis

🕒 Leestijd: 2 minuten

Hoe groot is het risico op besmetting en ziekenhuisopname in realiteit? Een grondige analyse van de cijfers door onze correspondent K.P, waarvoor dank.

DEEL I
Beste allemaal,

De Covid-19 vaccinaties hebben compleet gefaald in hun primaire doelstellingen. 

De vaccinatiecampagne is er niet in geslaagd de ‘pandemie’ in te dijken, eerder integendeel. Ze is er evenmin in geslaagd om de gevaccineerden zelf te beschermen tegen nieuwe besmettingen, integendeel.  De dubbel gevaccineerden lopen nu in het algemeen meer risico op besmetting en ziekenhuisopname dan hun niet gevaccineerde leeftijdsgenoten.

De campagne veroorzaakt daarnaast ook nog een ware ravage aan schadelijke bijwerkingen, inclusief talrijke sterfgevallen. Zij heeft gezorgd voor een ware lawine van bijwerkingen, overal in de wereld. In het bijgevoegde artikel onderzoeken we de gegevens daarover in België en Nederland. De bronnen die ik daarvoor gebruik zijn allemaal rapporten en gegevensbanken van de Belgische en Nederlandse overheid.

Ik beperk me hier vooralsnog tot de kwantitatieve gegevens. 

In een tweede deel van deze reeks zullen we de gegevens van Europa en de VS nader onderzoeken.

Met vriendelijke groeten,

K.P.

Lees hier verder

DEEL II

Beste allemaal,

Ik heb de laatste gegevens van Sciensano die werden gepubliceerd in de wekelijkse bulletins van 21 en 29 juli en 5 augustus 2022 ingebracht in de excel-tabel die als basis dient voor de grafieken die ik jullie nu al een hele tijd bezorg.

De excel-tabel en de grafieken zijn te vinden in het bijgevoegde document. Ze geven het risico op besmetting, ziekenhuisopname, opname in de afdeling intensieve zorg en sterfte in het ziekenhuis. Ze zijn gebaseerd op de cumulatieve incidentie per 100.000, zoals gepubliceerd door Sciensano. Hou er rekening mee dat de waarden in de y-as sterk kunnen schommelen. Ze liggen vrij hoog wat betreft besmettingen en zeer laag wat betreft opname in de afdeling intensieve zorg en sterfte in het hospitaal. Ook tussen de leeftijdscategorieën is er vaak een sterk verschil in het risico, zoals aangegeven op de y-as van de grafieken.

Ik heb een bondig overzicht gemaakt van de situatie zoals die tevoorschijn komt uit deze cijfers en grafieken. 

Je vindt dat document eveneens bijgevoegd.

De conclusie is andermaal:

Laat je niet belazeren door de boodschappen van pers en overheidsinstanties. De vaccinaties helpen niet tegen Covid-besmettingen en ook wat betreft ziekenhuisopname zijn de resultaten bedroevend slecht te noemen. Ze beschermen de gevaccineerden niet of amper en leiden bovendien tot een lawine van nevenwerkingen. Daarover later meer.

Met vriendelijke groeten,

K.P.

Lees hier verder

Grafiek

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twintig − 8 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.