Duizenden Israëli’s testen POSITIEF op Covid-19 ondanks het ontvangen van een Pfizer / BioNTech-prik

Meer dan 12.400 mensen in Israël hebben positief getest op coronavirus nadat ze waren ingeënt met de Pfizer / BioNTech-prik, waaronder 69 die hun tweede dosis hadden gekregen, zei het ministerie van Volksgezondheid van het land.
Ongeveer 189.000 mensen werden getest op Covid-19 nadat ze waren gevaccineerd, en 6,6 procent kreeg een positief resultaat, volgens gegevens van het ministerie die door Israëlische verkooppunten werden gerapporteerd . De meerderheid was blijkbaar besmet kort na het ontvangen van de eerste prik van het tweedelige vaccin – een periode waarin de inenting naar verwachting nog niet is begonnen.

Echter, 1.410 mensen testten positief twee weken na hun eerste injectie, tegen die tijd zou de gedeeltelijke immuniteit al effect moeten hebben.

Bovendien raakten 69 patiënten besmet met het nieuwe coronavirus ondanks dat ze al beide injecties van het vaccin hadden gekregen, aldus het ministerie. Israël begon bijna twee weken geleden met het toedienen van de tweede doses, waarbij premier Benjamin Netanyahu de eerste was die het vaccin kreeg.

Pfizer heeft gezegd dat een piek in immuniteit optreedt tussen dag 15 en dag 21 na de eerste prik, wanneer de effectiviteit van zijn vaccin toeneemt van 52 naar 89 procent. Volgens eerdere onderzoeken bereikt de bescherming die het vaccin biedt het niveau van 95 procent een week nadat de tweede dosis is toegediend, zei de farmagigant.

Als het om vaccins gaat, kunnen de resultaten van klinische onderzoeken verschillen van hoe de immunisatie presteert in het veld, waar het wordt toegediend aan een veel groter aantal mensen.

Dinsdag klaagde de Israëlische tsaar van het coronavirus, Nachman Ash, naar verluidt bij de Israëlische ministers over de onvoldoende bescherming die de eerste dosis van het Amerikaanse vaccin biedt. Het bleek “minder effectief dan we hadden gedacht” en “lager dan Pfizer had voorgesteld”, zei Ash, zoals geciteerd door Army Radio.

Echter, het hoofd van de infectie-eenheid van het Sheba Medical Center – waar Netanyahu zijn prikken kreeg – vertelde de Israëlische media dat het Pfizer-vaccin “wonderbaarlijk werkt” na twee dosissen. Volgens professor Gili Regev-Yohai werden 102 van de medici in het centrum een ​​week na voltooiing van de vaccinatiekuur getest, en op twee na vertoonden ze alle antilichaamspiegels tussen zes tot twintig keer hoger dan zeven dagen eerder.

Israël leidt de wereld op het gebied van vaccinatiesnelheid tegen het nieuwe coronavirus. In de afgelopen maanden hebben ongeveer 2,15 miljoen mensen Pfizer / BioNTech-prikken ontvangen, waarvan 300.000 al beide dosissen kregen.

Een vertegenwoordiger van de WHO voor Palestina zei dat het VN-orgaan in gesprek is met de Israëlische autoriteiten over de mogelijkheid om vaccins toe te wijzen aan de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever. De Israëlische minister van Volksgezondheid, Yuli Edelstein, heeft gezegd dat haar afdeling de Palestijnse Autoriteit overtollige doses kan aanbieden nadat de Israëli’s hun prikken hebben ontvangen.Ondanks dat al meer dan 20 procent van zijn eigen bevolking is ingeënt, lijkt Israël niet zo gretig om immunisatie te delen met Palestijnen in de bezette gebieden. Woensdag uitte de Wereldgezondheidsorganisatie haar “bezorgdheid” over de ongelijke toegang tot vaccins tussen Israëli’s en Palestijnen.

Bron: https://www.rt.com/news/513139-israel-pfizer-vaccine-coronavirus/

Vertaald door Google Translate

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 + 12 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.