Duitsland: Groep deskundigen zet vraagtekens bij vermeende “overbevolking van Intensive Care bedden” – Allemaal nepnieuws?

Intensive care units mogen niet overbelast raken door COVID-19 – dit is de voornaamste rechtvaardiging voor drastische ingrepen in ons dagelijks leven. Een nieuw document doet niet alleen twijfels rijzen over deze rechtvaardiging, maar ook over de economische oprechtheid van de betrokkenen. Het ministerie van Volksgezondheid ontkent dit ten stelligste.

De verklaring, “Zur intensivmedizinischen Versorgung in der SARS-2/COVID-19-Epidemie“, die zondag is vrijgegeven, zal waarschijnlijk veel stof doen opwaaien, meldt RT.de. De groep auteurs onder leiding van Prof. Dr. Matthias Schrappe, voormalig plaatsvervangend voorzitter van de Duitse Raad van Gezondheidsdeskundigen, die sedert het begin van de pandemie reeds herhaaldelijk haar bezwaren heeft geuit, heeft zich ditmaal gebogen over de betrouwbaarheid van de cijfers inzake de bezetting van bedden op de intensive care in Duitsland.

Deze bezettingscijfers zijn belangrijk omdat de federale regering bij de aanpak van COVID-19 tot doel heeft te vermijden dat de eenheden voor intensieve zorgen overbelast raken met COVID-19-patiënten en, vooral, dat er een dwang tot prioritering van de behandeling (“triage”) ontstaat. Hun betrouwbaarheid is dus rechtstreeks van invloed op de legitimiteit van de genomen maatregelen.

De groep van auteurs benadrukt nu dat in de loop van het hele jaar 2020 gemiddeld slechts vier procent van de intensive care-capaciteit daadwerkelijk werd opgeëist door COVID-19-patiënten.

Lees hier verder.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − tien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.