Duitse krant vraagt alle kinderen om vergeving

Miljoenen kinderen in dit land, voor wie wij als samenleving gezamenlijk verantwoordelijk zijn, wil ik zeggen wat onze federale regering en onze kanselier nog niet hebben durven zeggen: Wij vragen jullie ons te vergeven. Wij vragen jullie vergiffenis voor anderhalf jaar beleid dat jullie tot slachtoffers heeft gemaakt.

Slachtoffers van geweld, verwaarlozing, isolement, emotionele eenzaamheid. Voor een beleid en berichtgeving in de media dat jullie tot op de dag van vandaag, als vergif het gevoel geven dat jullie een levensgevaarlijk gevaar zijn voor onze samenleving.

Dat zijn jullie niet, laat ze je dat niet wijsmaken. Wij moeten jullie beschermen, niet jullie ons.

Dit beschaamt ons als samenleving

Ik wil het zo duidelijk mogelijk stellen: Wat jullie kinderen is aangedaan door een regering die wij, als ouders, ook en vooral voor jullie hebben gekozen, en die wij natuurlijk niet hard genoeg hebben bekritiseerd voor het sluiten van scholen en het blokkeren van voetbalvelden, maakt ons als samenleving te schande.

Sinds het begin van de pandemie in maart 2020 zijn in Duitsland twintig mensen onder de 20 jaar overleden aan of met Corona. In 2020 zijn 152 kinderen onder de 14 jaar vermoord, veertig meer dan in dezelfde periode in 2019.

Zij vertegenwoordigen wat kinderen tot op de dag van vandaag doormaken in de geïsoleerde en verkokerde ruimten van de lockdown, in kleine woningen, maar ook in ruime woningen waar opsluiting geweld lijkt te hebben ontketend zonder de ruimten van toevlucht en bescherming te openen.

De vermoorde kinderen staan voor alle mishandelde kinderen wier blauwe plekken en schaafwonden geen enkele leraar, geen enkele voetbalcoach kon zien en melden.

Lees hier verder.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 − 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.