Duitse artsen spreken zich uit tegen vaccinatie-dwingelandij

Duitse artsen spreken zich steeds vaker uit tegen de angst- en paniekverhalen van media en overheden. Ze hebben het gehad met de Coronamaatregelen-crisis.

Niet minder dan de Kassenärztliche Bundesvereinigung (KBV) ziet niet langer reden om de Coronamaatregelen te handhaven. Dit is revolutionair genoeg in een tijd van “totaal Corona-beleid”. Maar er is meer: de artsen eisen dat er een einde komt aan het “paniekbeleid”.

Hun redenering klinkt plausibel: aangezien iedereen in Duitsland nu toegang heeft tot het vaccin, ligt de verantwoordelijkheid voor de eigen gezondheid bij het individu en niet langer bij de staat. Enige tijd geleden had de federale minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas al een soortgelijk standpunt verdedigd – maar dat werd toen vergeten.

De plaatsvervangend voorzitter van de KBV, Stephan Hofmeister, zei vrijdag op de vertegenwoordigersvergadering in Berlijn:

“Als men geen verplichte vaccinatie wil – en dat wil ik ook niet – dan is er politiek gezien maar één alternatief: het opheffen van alle door de staat geïnitieerde beperkingen”.

“Omdat iedere Duitse burger zich nu door vaccinatie kan beschermen en dit ook beschikbaar is, ligt de verantwoordelijkheid niet meer bij de staat, maar bij ieder individu” – Stephan Hofmeister

Uit enquêtes blijkt ook dat mensen zich niet laten vaccineren uit protest tegen politieke druk. Daarom eist de toparts van het panel:

“Er moet eindelijk een einde komen aan enge retoriek en paniekpolitiek!”

Hofmeister had ook kritiek op de belofte van de politici om boostervaccinaties te geven zonder een overeenkomstige aanbeveling van de Permanente Commissie voor Vaccinatie:

“De collega’s in de praktijken zouden zich een hoop discussies kunnen besparen als er niet alleen een door de minister vermeende verhoging van de veiligheid zou komen, maar een echte, op bewijsmateriaal gebaseerde medische aanbeveling voor boostervaccinaties”.

De uitspraken van de vice-voorzitter van de KBV zijn ronduit revolutionair voor de huidige omstandigheden, waarin grote delen van de politiek, de media en de geneeskunde regelmatig op elkaar zijn afgestemd en elke afwijking snel wordt belasterd.

De grote vraag is nu: wanneer begint de media een politieke “heksenjacht” op de vice-president van de KBV?

En… zal hij standvastig genoeg zijn om het niet te herroepen? Sommige artsen in officiële hoedanigheid hebben reeds moedige dingen gezegd – waarvan zij zich helaas onder zware druk hebben gedistantieerd.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “Duitse artsen spreken zich uit tegen vaccinatie-dwingelandij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 + zestien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.