Dr. Pascal Sacré over zijn ontslag: “Ik ben degene die veroordeeld is om vragen te stellen”

🕒 Leestijd: 2 minuten

Zo, het is gebeurd.
Voor mijn woorden, mijn woorden, mijn geschriften ben ik ontslagen als afval, een dief, zonder recht om te antwoorden.
Een ervaren reanimator, competent, gewaardeerd door collega ‘ s door mijn stress-daden, ontslagen tijdens de COVID-periode!
Voor woorden, voor een beeld.
Je hoefde alleen maar mensen gerust te stellen, je dokter te verdedigen, te verzachten en te wachten tot de storm rustig is… en dan praten.
Ik schrijf, het is waar, dingen die storen, dissidente standpunten, degenen die mij volgen op deze site sinds 2009 weten dat.
Toen ik in 2020 het handschrift over het politieke beheer van de COVID-crisis hervatte, maar ook over het algemeen over de endemische corruptie van geneeskunde, wetenschap en officiële organen in België, voelde ik dat dit zou riskant zijn, echt.
Ik heb echter niet opgegeven omdat ik mijn leven nooit zal laten beheersen door angst.
Sommigen zeggen dat ik bewusteloos ben. Denkt u dat ik na 17 jaar mensen te hebben behandeld, dringend stress, vaak gedurende 24 uur aangeslotenen, dit allemaal had kunnen doen door bewusteloos te zijn?
Sommigen zeggen dat ik onverantwoordelijk ben. Ik heb altijd mijn verantwoordelijkheid genomen, liever schrijven boven het woord omdat het mogelijk maakt om na te denken, herlezen, en ik heb altijd mijn tong 7 keer in mijn mond gedraaid voordat ik een artikel afmaak en stuur het met al zijn bronnen en al zijn referenties. Ik heb altijd de regels van het ziekenhuis en van de samenleving nageleefd, zelfs als ze me gek lijken en meer kwaad dan goed kunnen veroorzaken. Ik heb altijd de veiligheid van mijn patiënten boven mijn overtuigingen gezet die liever uitleggen, overtuigen met woorden en geschreven.
Sommigen zeggen dat ik de schande van het beroep ben. Wie dat zegt, weet niets van mijn beroep. Velen praten over de intensive care, vooral vandaag met COVID terwijl de intensive care al 70 jaar bestaat, maar weten die beschuldigende mensen waar ze het over hebben? Je kunt niet doen alsof, dit is live, live, omringd door dood en lijden, je kunt niet liegen en als je dat doet, ga je weg. Ik heb het 17 jaar volgehouden en moest alleen brutaal stoppen vanwege mensen die niet van wat ik zeg houden, mijn mening niet leuk vinden!
Sommigen zeggen, de mooiste, dat ik tegen alles ben. Degenen die dat zeggen zijn zeker veel meer dan ik. Ik zal je alles vertellen waar ik voor ben:

 1. De waarheid, in ieder geval zijn permanente zoektocht en daarvoor accepteren, mij te bedriegen.
 2. De tolerantie van ideeën, meningen, geschriften van anderen
 3. De wil om mijn ideeën, meningen en geschriften uit te drukken
 4. Respect voor natuur en dieren
 5. De verlichting van pijn en lijden
 6. Het leven in al zijn facetten, muziek, geluiden, liedjes, dansjes, kleuren en dus de dood accepteren, want zo kun je niet leven zonder het idee om op elk moment te sterven accepteren.

Ik wilde alleen maar vragen stellen, alleen maar mijn standpunten geven zonder ze ooit op te leggen, alleen maar op te roepen, nuanceren, contextualiseren, geruststellen wanneer anderen alleen maar terroriseren.
Ik ben degene die daarvoor is veroordeeld.
Ik werd gedwongen om mijn collega ‘ s in de problemen te laten vallen, opgeroepen om plaatsen in brand te verlaten door mensen die niet zo gemakkelijk op de hulp van een van hen, een reanimator, voor woorden, een beeld!
Zo is het.
Ze hebben die macht
Pascal Sacré.

Bron https://www.facebook.com/Soutien-au-Dr-Pascal-Sacr%C3%A9-110389397529627

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

3 gedachten over “Dr. Pascal Sacré over zijn ontslag: “Ik ben degene die veroordeeld is om vragen te stellen”

 • 9 december 2020 om 18:12
  Permalink

  Merci Pascal , enfin quelqu’un qui ose dire la vérité.

 • 18 december 2020 om 19:54
  Permalink

  Merci Dr. Pascal !

 • 25 december 2020 om 22:33
  Permalink

  Merci dr.Pascal. Bedankt voor uw moed!

Reacties zijn gesloten.