Dr. Hilde Desmet en Sam Brokken in debat op VRT de 7e dag

Onze dokter Hilde De Smet was samen met Sam Brokken vandaag in debat in het programma de 7e dag. Dank aan vrt om toch even te luisteren naar een andere mening, iets wat we al maanden vragen en om het debat open en eerlijk te houden.

Eindelijk. Meer van dat!

Het zou leuk zijn mochten jullie massaal een dank aan vrt sturen, met de vraag naar meer en eerlijk open debat.

Online te bezichtigen op vrt vanaf 19:25

https://www.vrt.be/…/de…/2021/de-zevende-dag-d20210214/

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

14 gedachten over “Dr. Hilde Desmet en Sam Brokken in debat op VRT de 7e dag

 • 14 februari 2021 om 15:37
  Permalink

  Zéér hartelijk dank dokter Hilde de Smet om op te komen in het debat!

  Wat betreft Israël heb ik het interview gezien van Dr Reiner Fullmich met advocaat Ramir – als ik het goed heb- die aldaar mensen met vaccinatie schade gaat verdedigen.
  Hij heeft geen twijfel over wat er gaande is.

  Ook aan VRT mijn dank voor de gelegenheid tot debat met onze medestanders.

  Vriendelijk gegroet,

  Beantwoorden
  • 15 februari 2021 om 14:28
   Permalink

   Tsjeeuw, in Israël treden bepaalde groepen de regels met de voeten… is het virus idd moeilijk te bedwingen. Twijfel zaaien over de corona doden aldaar is te gek voor woorden. Anderzijds mensen met vaccin schade… niet in Israël, nergens tot nog toe. Wij willen onze vrijheid herwinnen, en dat kan met het vaccin…. hopelijk eens dit alles voorbij kunnen mensen die de samenleving schaden niet ongestraft verder, zeker kunnen ze niet langer deel uitmaken van onze gezondheidszorg.

   Beantwoorden
 • 14 februari 2021 om 22:02
  Permalink

  Goede dag, Proficiat en dank u wel voor het debat met Prof Van Damme deze morgen in de zevende dag. Dank ook voor al het werk dat er aan vooraf is gegaan. Ook dank aan de Vrt voor de gelegenheid tot debat. Wat me wel stoorde is het feit dat u niet voldoende de tijd kreeg om de nodige argumenten te formuleren die de basis vormen van de kritiek op het beleid. Vooral ook omdat veel kijkers hiervan totaal niet op de hoogte zijn. De tegenpartij heeft daarentegen het grote voordeel om dagelijks reclame te kunnen maken (met het geld van de belastingbetaler) voor het vaccin en de opgelegde maatregelen !
  Een uitgebreid interview of debat zou meer op zijn plaats zijn, maar zover is de Vrt voorlopig nog niet. Hopelijk volgen er ook nog meer artikels in kranten en tijdschriften zoals het interview met Peter Van Den Begin en Tine !! Samen hebben we nog veel werk te doen ! Het is in ieder geval een eerste stap. Een groeiende groep mensen steunen u ! Van harte.

  Beantwoorden
 • 15 februari 2021 om 09:03
  Permalink

  Moedig om in het enge kader van een debat in de 7de dag te komen, om een visie te duiden die dan getoetst wordt door de man die al altijd gehoord werd in televisieland. Teleurstellend in die zin. Jammer dat de kwestie van vruchtbaarheid, reden van twijfel bij jonge vrouwen (in dit geval van familiehulp) alweer enkel door Vandamme kon beantwoord worden. Geen ruimte en tijd voor een echt debat. Daar zit je dan met de baas van Familiehulp die trots is op de hoge vaccinatie bereidheid en die niet begrijpt waarom men dan twijfel zou zaaien door andere stemmen te laten horen. Wat een context, de spanning was af te lezen op de in zichzelf gekeerde gezichten tijdens het luisteren.

  Beantwoorden
 • 15 februari 2021 om 11:02
  Permalink

  Ik beschouw het als een “verdienstelijke poging”. Want…
  Geen woord over PCR test. (A ja “de experten”, de nieuwe heiligen, hebben die heilig verklaard omarmd, dus geen vragen meer toegelaten hierover. Ook al is die test de basis van waaruit alle beslissingen genomen worden.)
  Geen woord over The Great Barrington Declaration. Enfin, niet echt duidelijk als statement dan toch.
  (Dat is het deel van de wetenschap waarvan we liever doen alsof die niet eens bestaat.)
  Veel te weinig nadruk op de nevenschade, zowel menselijk, psychosociaal als financieel. (A ja, we voeren nu eenmaal oorlog tegen dat vaccin, en in een oorlog, daarvan weten we dat alles toegestaan is hé!)
  En de “cijfers”, sterfte vergeleken met andere jaren? https://www.queteletcenter.ugent.be/vergeten_griep/?fbclid=IwAR20H-ZXAEh4olfgknX_vmMhSHycMWmU5gCDO7uGPIyjk_xypG46ExZSfeQ
  (Tja. De pest. De Spaanse griep van 1919. Ziede gij da nie? Uw cijfers? Dat zegt niets hé!)

  Jullie doen jullie best. Maar zijn veel te brave schaapjes tegenover deze geoefende en geslepen wolven.
  Met meer kracht en overtuiging jullie argumenten aanbrengen zou beter zijn.
  Maar iedereen moet leren. So, don’t worry. Het is een begin alleszins.

  Beantwoorden
 • 15 februari 2021 om 13:56
  Permalink

  Ik kan de voorgaande reacties alleen maar bijtreden, Dr. Desmet kreeg veel te weinig tijd om deftig te reageren. Dat is de ziekte van de Belgische talkshows : teveel mensen uitnodigen om over een onderwerp te debatteren, terwijl de tijd per persoon zeer beperkt is, en de gasten hun zeg niet kunnen doen. Toch een dikke pluim voor haar, het is alleszins een begin dat ze ook wordt gehoord….

  Beantwoorden
 • 15 februari 2021 om 20:43
  Permalink

  Kritische medici hebben geluk bij de VRT. Op het domein van het klimaat wordt elke debat met andersdenkende klimatologen gewoon geweigerd.

  Beantwoorden
 • 16 februari 2021 om 09:24
  Permalink

  Nog meer ruimte voor debat. Maar dit was al een begin!

  Beantwoorden
 • 16 februari 2021 om 12:03
  Permalink

  Jammer dat Dr Hilde De Smet met volledig verkeerde cijfers aan kwam zetten. Ze verwees naar de website Worldometer die zeer gedetailleerd alle info verzamelt over corona, aantal besmettingen, aantal hospitalisaties, mortaliteit, etc. In de Zevende dag beweerde ze dat na de start van de vaccinatie in oa de UK en Israel de mortaliteit daar snel steeg. Een eenvoudige check van de website toont aan dat de mortaliteit in beide landen kort na de start van de vaccinatie fors gedaald is, maw het tegenovergestelde wat Dr De Smet op TV beweerde. In 2020 beweerde ze ook dat er in Belgie geen oversterfte was, terwijl inmiddels is gebleken dat die er wel is en dat ondanks alle maatregelen. Je kunt wel om een open debat vragen, maar met volstrekt verkeerde cijfers aankomen om je case te maken is wel erg contraproductief.

  Beantwoorden
 • 16 februari 2021 om 16:41
  Permalink

  Onbegrijpelijk dat Hilde De Smet zich vooraf niet beter informeerde rond de Corona problematiek. Verloren tijd voor haar, voor de Zevende Dag maar vooral voor mezelf. Heel even voelde ik plaatsvervangende schaamte.

  Beantwoorden
 • 17 februari 2021 om 11:31
  Permalink

  Het was wel duidelijk voor mij: deze uitnodiging was een vergiftigd geschenk. Het was duidelijk de bedoeling deze mevrouw in een hoek te duwen om haar monddood te maken. Als haar vragen werden gesteld, was het bedoeling om haar voor schut te zetten. Er was duidelijk dat de wetenschappers het woord moesten hebben en houden. Er werd haar zelfs de vraag gesteld: welke oplossing stelt u dan voor? Is dit nu een vraag die moest gesteld worden? De vijandige houding van allen liep er met tonnen van af.
  De VRT verzorgt al maanden, meer dan een jaar, een eenzijdige berichtgeving. Altijd diezelfde gezichten, nooit enige vorm van kritiek, nooit een woord van andersdenkenden. Het lijkt wel een viroloog-dictatuur. Ge wordt het gewoon BEU BEU BEU. Nergens een woord over de vele eenzaamheid, rond zelfmoorden, faillissementen, mensen die in armoede verzeild geraken… Allemaal de schuld van die virologen. De wetenschap heeft geen hart. Het is louter een nuchtere kwestie. En je zal zien: als er mensen zijn die sterven door de vaccinaties, dan zal dit ook worden doodgezwegen.
  ZIJ zitten NIET DE MENSEN in. Oh nee, als u dit denkt dan bent u totaal fout.
  WIJ worden gewoon GEBRUIKT te hunner glorie. Zij zijn de grote weldoeners. Haha, maak je niet wijs!!
  Maak dit jezelf niet wijs. Het zijn gladde sprekers, zij lullen zich overal uit.
  Ik herinner mij Van Ranst nog in de tijd van de vogelgriep, varkenspest e.a. Een schutskring instellen en alles wat binnen die kring valt, OPRUIMEN. Wij hebben in die zin geluk, nl. dat hij dat met mensen niet durft te doen. Voor mij is dat gewoon krapuul.

  Beantwoorden
 • 17 februari 2021 om 15:50
  Permalink

  Hartelijk dank voor uw moed en alles wat u doet!! Jammer dat het geen echt debat geworden is, maar dat het meer op het gekende fact-checken leek.

  Beantwoorden
 • 18 februari 2021 om 12:10
  Permalink

  Geflikt en opgezet spel door de VRT… Dàt werdt alvast heel duidelijk na afloop. Ongehoord en zeer verwerpelijk. En dàt wordt betaald door ons belastingsgeld….

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.