‘Doodvonnis voor miljoenen’: WHO en EU lanceren nieuw wereldwijd vaccinpaspoortinitiatief

🕒 Leestijd: 5 minuten

Technologie-expert Dr. Michael Rectenwald, vertelde The Defender dat, onder het mom van het behoud van vrijheid, een digitaal paspoortsysteem “beperkingen op beweging en leven betekent voor de niet-gevaccineerde en gedwongen vaccinatie om deel te nemen aan het leven.”

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Europese Commissie – de uitvoerende tak van de Europese Unie (EU) – hebben maandag 5 juni laatstleden een “bepalend digitaal gezondheidspartnerschap ” gelanceerd, dat het begin markeert van het WHO Global Digital Health Certification Network (GDHCN) om een wereldwijd interoperabel digitaal vaccinpaspoort.

Begin deze maand zal de WHO het EU-systeem van digitale COVID-19-certificering toepassen “om een ​​wereldwijd systeem op te zetten dat de wereldwijde mobiliteit zal helpen vergemakkelijken en burgers over de hele wereld zal beschermen tegen voortdurende en toekomstige gezondheidsbedreigingen, waaronder pandemieën”, aldus de WHO. tijden de aankondigingen van maandag door de WHO en de Europese Commissie.

De WHO en de Europese Commissie beweren dat het GDHCN-initiatief , dat sinds 2021 in de maak is, “een breed scala aan digitale producten zal ontwikkelen om iedereen een betere gezondheid te bieden”.

De organisaties zeiden dat de WHO geen persoonlijke gegevens van individuen zal verzamelen via deze digitale paspoorten – en verklaarden dat dergelijke gegevensverzameling “het exclusieve domein van regeringen zou blijven”.

WHO-directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus prees de nieuwe overeenkomst:

“Voortbouwend op het zeer succesvolle digitale certificeringsnetwerk van de EU, wil de WHO alle WHO-lidstaten toegang bieden tot een open-source digitale gezondheidstool, die is gebaseerd op de principes van billijkheid, innovatie, transparantie en gegevensbescherming en privacy.

“Nieuwe digitale gezondheidsproducten in ontwikkeling zijn bedoeld om mensen overal te helpen snel en effectiever kwaliteitsvolle gezondheidsdiensten te ontvangen.”

Deskundigen die met The Defender spraken , zeiden echter dat de gevolgen van een dergelijk systeem voor de menselijke vrijheid en bewegingsvrijheid zorgen baren.

Onafhankelijke journalist James Roguski vertelde The Defender dat de WHO niet wacht op een succesvolle afronding van deze onderhandelingen om initiatieven zoals een wereldwijd digitaal vaccinpaspoort te implementeren. Hij zei:

“De aankondiging van de WHO en de Europese Commissie over de lancering van hun digitale gezondheidspartnerschap was geen verrassing. Meer dan een maand geleden publiceerde de WHO stilletjes dat ze bezig waren met het ‘operationaliseren’ van de dingen waarover werd ‘onderhandeld’.

“Dit is slechts één voorbeeld dat duidelijk laat zien dat de supergeheime ‘onderhandelingen’ over de International Health Regulations (IHR) een schertsvertoning zijn.”

Michael Rectenwald, Ph.D. , auteur van “ Google Archipelago : The Digital Gulag and the Simulation of Freedom”, vertelde The Defender dat, onder het mom van het behoud van vrijheid, een digitaal paspoortsysteem “beperkingen op beweging en leven betekent voor de niet-gevaccineerde en gedwongen vaccinatie om deel te nemen aan het leven .”

De aankondiging van de samenwerking tussen de WHO en de Europese Commissie kwam slechts enkele dagen na de afsluiting van de jaarlijkse World Health Assembly (WHA) van de WHO.

Hoewel het pandemieverdrag en de IHR-amendementen tijdens de vergadering van dit jaar niet werden afgerond, waarschuwden hooggeplaatste WHO-functionarissen voor het risico van een toekomstige pandemie en de verspreiding van een dodelijke “ziekte X”, en spraken ze de noodzaak uit om “persoonlijke vrijheden” te beperken tijdens een toekomstige gezondheidscrisis.

De EU is een groot voorstander geweest van digitale vaccinpaspoorten , die eind 2020 voor het eerst voor haar lidstaten werden gelanceerd – gelijktijdig met de introductie van de COVID-19-vaccins – onder de naam “Green Pass”. De ervaring van de EU met de digitale passen wordt vermeld in de aankondiging van maandag, waarin staat:

“Een van de belangrijkste elementen in het werk van de Europese Unie tegen de COVID-19-pandemie waren digitale COVID-19-certificaten. Om het vrije verkeer binnen haar grenzen te vergemakkelijken, heeft de EU snel interoperabele COVID-19-certificaten ingevoerd.

“Gebaseerd op open-sourcetechnologieën en -standaarden maakte het ook de verbinding mogelijk van niet-EU-landen die certificaten uitgeven … en werd het de meest gebruikte oplossing over de hele wereld.”

Roguski vertelde The Defender dat de EU ook een van de sterkste voorstanders was van vaccinpaspoorten tijdens de lopende onderhandelingen over het “pandemieverdrag” van de WHO en amendementen op de IHR.

“Ze willen echt het wereldwijde digitale gezondheidscertificaat”, vertelde Roguski in maart aan The Defender. “Dat komt in de eerste plaats van de Europese Unie.”

‘Pandemiepaspoorten een doodvonnis voor miljoenen’

Volgens Roguski heeft de EU tijdens de onderhandelingen over de IHR-amendementen voorstellen gedaan om de implementatie van een wereldwijd digitaal gezondheidscertificaat te “normaliseren”.

Tsjechië pleitte voor Passenger Locator Forms “met informatie over de bestemming van de reiziger”, bij voorkeur in digitale vorm, ten behoeve van het traceren van contacten.

Ze stelden ook voor dat de Gezondheidsvergadering van de WHO “in samenwerking met de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie [ICAO] … en andere relevante organisaties de vereisten kan aannemen waaraan documenten in digitale of papieren vorm moeten voldoen met betrekking tot de interoperabiliteit van informatietechnologieplatforms, technische vereisten van gezondheidsdocumenten, evenals waarborgen om het risico van misbruik en vervalsing te verminderen.”

De WHO vermeldt ICAO als een officieel erkende ‘stakeholder’.

De Tsjechische Republiek en de EU stelden niet alleen documentatie voor vaccinatie voor, maar ook “testcertificaten en herstelcertificaten” in gevallen “waar een vaccin of profylaxe nog niet beschikbaar is gesteld voor een ziekte waarvoor een noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid van internationaal belang is verklaard.”

Plannen voor de GDHCN van de WHO zijn in ieder geval in de maak sinds augustus 2021, toen de WHO een document uitbracht met de titel “ Digitale documentatie van COVID-19-certificaten : vaccinatiestatus: technische specificaties en implementatierichtlijnen, 27 augustus 2021.”

Het GDHCN-raamwerk kwam op de agenda van de WHA van dit jaar , waarin stond:

“Het secretariaat heeft SMART-richtlijnen (op standaarden gebaseerd, machineleesbaar, adaptief, op vereisten gebaseerd en testbaar) ontwikkeld voor de digitale documentatie van COVID-19-certificaten, met aanbevelingen over de benodigde gegevens, digitale functionaliteit, ethiek en vertrouwensarchitectuur om de interoperabiliteit van immunisatie- en gezondheidsdossiers wereldwijd te waarborgen.”

De WHO kondigde ook de succesvolle afronding aan van een “technische haalbaarheidsstudie voor het opzetten van een gefedereerd wereldwijd vertrouwensnetwerk, dat het vermogen testte om de gezondheidsinhoud en vertrouwensnetwerken samen te werken met bestaande regionale inspanningen.”

EU-ambtenaren hebben zichzelf vaak geprezen over de lancering van de ‘ Green Pass ‘ van het blok, waarin ze prees hoe de privacy van individuen  in de app zou worden beschermd . De introductie van de “Green Pass” ging gepaard met verklaringen van de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, waarin werd opgeroepen tot een “discussie” over verplichte vaccinaties in de EU.

Een van de prioriteiten van de EU als onderdeel van haar vijfjarenplan 2019-2024 is het creëren van een ” digitale identiteit voor alle Europeanen “. Elke EU-burger en inwoner zou namelijk toegang hebben tot een “persoonlijke digitale portemonnee”, die nationale identiteitskaarten, geboorte- en medische certificaten en rijbewijzen zou bevatten.

Deze voorstellen en initiatieven lijken nauw aan te sluiten bij de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties, en in het bijzonder Doelstelling 16.9 , waarin wordt opgeroepen tot het verstrekken van een digitale wettelijke identiteit voor iedereen, inclusief pasgeborenen, tegen 2030.

Tedros zei dat de SDG’s “onze noordster” zijn, terwijl hij de WHA van dit jaar toesprak.

Rectenwald noemde ‘pandemische paspoorten’ een ‘doodvonnis voor miljoenen’. Hij vertelde The Defender:

“Ondanks de studies die aantonen dat vaccins om pandemieën te beteugelen dodelijk en nutteloos zijn geweest, verdubbelt de WHO de vaccinmandaten.

“Paspandemische paspoorten staan ​​gelijk aan een doodvonnis voor miljoenen en de intrekking van rechten voor degenen die zich niet aan de regels houden. De WHO moet worden gestopt voordat ze de opbouw van een wereldwijd totalitair systeem voltooit.”

Michael Nevradakis , Ph.D., gevestigd in Athene, Griekenland, is een senior verslaggever voor The Defender en maakt deel uit van de rotatie van hosts voor CHD.TV’s “Good Morning CHD.”

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door The Defender — Children’s Health Defense’s News & Views Website onder Creative Commons-licentie CC BY-NC-ND 4.0.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “‘Doodvonnis voor miljoenen’: WHO en EU lanceren nieuw wereldwijd vaccinpaspoortinitiatief

  • 7 juni 2023 om 18:59
    Permalink

    Dit is overweldigend erg! Als je geen vaccinatie wil nemen, moet je eigenlijk euthanasie aanvragen! Want je recht van bestaan wordt vernietigd…

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zeventien − een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.