Dodelijke trombose: Amerikaanse FDA vaardigt gedeeltelijk verbod uit op Johnson & Johnson-injectie

🕒 Leestijd: < 1 minuut

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft besloten het gebruik van het vaccin van Janssen & Janssen te beperken. Het veroorzaakt een verhoogd risico op bloedproppen. In de toekomst zal er een totaal verbod op het gebruik ervan voor minderjarigen komen, en alleen in uitzonderlijke gevallen voor volwassenen worden aanbevolen.

Risico op trombose door vaccin

De FDA heeft het besluit gebaseerd op ten minste 60 bewezen gevallen van stollingsstoornissen binnen twee weken na de injectie. In ten minste negen gevallen waren de complicaties zelfs dodelijk. Gezien de duizenden verdachte gevallen in het meldingssysteem voor bijwerkingen VAERS en het lage meldingspercentage, ligt het aantal niet gemelde gevallen van vaccinschade waarschijnlijk veel hoger. De autoriteiten hadden de vectorinjectie van de J&J-dochter Janssen al eerder enkel voor personen boven de 18 jaar aanbevolen.

Na verdere analyse, onderzoek en evaluatie van de gemelde gevallen werd vastgesteld dat “het risico van trombose met het trombocytopeniesyndroom (TTS) een beperking van het toegestane gebruik van het vaccin rechtvaardigt.” TTS is de levensgevaarlijke combinatie van bloedstolsels met een laag aantal bloedplaatjes, waarvan de symptomen meestal één tot twee weken na de prik duidelijk werden. De bijsluiter noemt hersentrombose en TTS als mogelijke toekomstige bijwerking.

De omroep CBS meldt:

“De bloedklonters ontstaan door een immuunreactie die verband houdt met de manier waarop het vaccin gemaakt wordt. Zij vormen zich op veel voorkomende plaatsen, zoals in aders die bloed uit de hersenen afvoeren en bij patiënten die abnormaal lage bloedplaatjes krijgen. Symptomen van deze trombose zijn zware hoofdpijn, buikpijn en malaise.”

Bron.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

acht + 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.