Dit is waarom artsen zich grote zorgen maken over de experimentele coronavaccins

Artsen zijn zeer bezorgd over de experimentele coronavaccins. Iets wat hen vooral zorgen baart, is de zogeheten antilichaamgemedieerde versterking van infectie. In het Engels: antibody-dependent enhancement (ADE). Wat betekent dit precies? Arts Simone Gold van America’s Frontline Doctors legt het in minder dan een minuut uit in onderstaand filmpje.

Stel: je haalt je eerste prik en er is niets aan de hand. Je haalt je tweede dosis en er is nog steeds niets aan de hand. Als je vervolgens op natuurlijke wijze besmet raakt met corona, treedt er een cytokinestorm op.

In de overdrive

Cytokinen zijn eiwitten die de afweerreactie van het immuunsysteem reguleren. Er zijn twee soorten cytokinen: ontstekingsbevorderende en ontstekingsremmende. Een subtiel samenspel van beide zorgt ervoor dat het afweersysteem een infectie de baas wordt. Maar een overmatige productie van ontstekingsbevorderende cytokinen kan juist een veel ernstiger beloop van de infectie veroorzaken.

Het immuunsysteem gaat dan als het ware in de overdrive en dat leidt tot heel ernstige klachten. Een cytokinestorm kan onder andere orgaanfalen veroorzaken.

Alle eerdere pogingen

Dit probleem deed zich voor bij alle eerdere pogingen om een vaccin tegen het coronavirus te ontwikkelen, legt Gold uit. Na de Sars-epidemie ontwikkelde men in 2005 een vaccin tegen Sars-CoV-1 dat aan katten werd gegeven. Er was in eerste instantie niets aan de hand, maar toen de wetenschappers de dieren later blootstelden aan het virus stierven ze.

Dit is waarom het vaccin tegen Sars-CoV-1, dat voor 78 procent identiek is aan Sars-CoV-2, nooit op de markt is gekomen, benadrukt de arts.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

2 gedachten over “Dit is waarom artsen zich grote zorgen maken over de experimentele coronavaccins

  • 4 mei 2021 om 18:42
    Permalink

    Alle mensen die nu in het ziekenhuis belanden en er soms uiteindelijk sterven hebben toch ook die cytokinestorm. Ze krijgen dan cortisonen en als er ondertussen door het uitstellen van de behandeling nog niet te veel schade is geleden dan zijn ze er op 3 dagen weer buiten. Hier een video https://www.youtube.com/watch?v=VTqmXOAU2mQ met meer uitleg van een Zuid Afrikaanse dokter die al sinds de eerste golf dit toepast en ondertussen 4000 patienten succesvol heeft behandeld. Interessant om te zien dat er soms nog dokters in eerste lijn zijn die onafhankelijk kunnen denken en niet in een bureaucratisch keurslijf zitten zoals in het Westen.
    Wat betreft ADE, we zouden daar toch al massaal veel gevallen van moeten ziet.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien + veertien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.