Dierlijke anticonceptie en antibiotica gevonden in meeste populaire fastfood

🕒 Leestijd: 2 minuten
FASTFOOD

Een nieuw laboratoriumrapport heeft diergeneesmiddelen en hormonen gevonden in voedingsmiddelen die worden verkocht door enkele van de meest populaire fastfoodrestaurants in de VS.

Volgens een rapport van Moms Across America (MAA) over diergeneesmiddelen en hormonen, kunnen Amerikaanse kinderen onbewust een anticonceptiemiddel voor dieren consumeren wanneer ze een broodje kip eten bij Chick-fil-A.

In september diende MAA voedselmonsters van 10 populaire Amerikaanse voedselketens in bij het Health Research Institute, een in Iowa gevestigd non-profitlaboratorium dat voedsel test op voedingswaarde, biofunctionaliteit, verontreinigingen en toxines. Ze verzochten het laboratorium om de monsters te testen op meer dan 100 veel voorkomende diergeneesmiddelen, waaronder antibiotica en hormonen.

De verdediger meldt: De resultaten toonden aan dat een broodje Chick-fil-A-kip nicarbazine bevatte, een antiparasitair middel dat ook functioneert als anticonceptiemiddel voor vogels.

Zestig procent van de monsters uit de top 10 van fastfoodketens in de VS bevatte ook het antibioticum monensine, dat ernstige schade kan toebrengen aan mensen en niet is goedgekeurd voor menselijk gebruik door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).

Zen Honeycutt, oprichter en uitvoerend directeur van MAA, noemde de resultaten “schokkend” en “verontrustend”, vooral omdat sommige fastfoodketens schoollunches leveren.

Honeycutt en andere voorstanders van gezond voedsel zullen op 17 oktober de testresultaten presenteren aan Amerikaanse wetgevers tijdens een congresbriefing over Amerikaanse voedseltoxiciteit.

“Elke dag worden er dertig miljoen schoolmaaltijden geserveerd aan onze kinderen,” vertelde Honeycutt aan The Defender, “en voor miljoenen kansarme kinderen zijn deze giftige maaltijden hun enige toegang tot voeding.” Ze voegde eraan toe:

“De impact van miljoenen Amerikanen, vooral kinderen en jonge volwassenen, die dagelijks een bekend anticonceptiemiddel voor dieren consumeren, is zorgwekkend.

“Nu onvruchtbaarheidsproblemen toenemen, staat de reproductieve gezondheid van deze generatie voor ons centraal, in het licht van deze resultaten.”

In een reactie op MAA’s fastfood-testinitiatief zei advocaat Michael Baum, een senior partner bij Wisner Baum:

“Gifstoffen zoals die van Moms Across America’s tests in grote fastfoodproducten horen niet thuis in iemands voedsel, vooral niet in kindervoedsel.

“Herhaalde blootstelling eraan kan zich ophopen en onverwachte schade veroorzaken – een pluim voor Moms Across America voor het uitvoeren en publiceren van deze tests.”

Onder leiding van Baum heeft het advocatenkantoor miljarden dollars gewonnen in consumentenfraude- en productaansprakelijkheidszaken tegen grote farmaceutische en life sciences-bedrijven, waaronder Bayer Corp. (voorheen Monsanto), Eli Lilly, Forest Labs, GlaxoSmithKlinePfizer en meer.

Baum voegde eraan toe: “Deze fastfoodbedrijven moeten nu stappen ondernemen om de gifstoffen te elimineren uit wat ze kinderen en volwassenen te eten aanbieden.”

Health Research Institute testte monsters van Taco Bell, Chipotle, Dunkin’, Wendy’s, Domino’s, Burger King, Subway, Starbucks, Chick-fil-A en McDonald’s.

Alleen producten van Chipotle en Subway hadden geen detecteerbare niveaus van diergeneesmiddelen en hormonen.

Uit tests bleek dat monensin, een antibioticum dat wordt gebruikt om de melkproductie bij melkkoeien te verhogen, in: McDonald’s Big Mac, Burger King’s Quarter Pounder, Domino’s extra pepperoni-pizza, Wendy’s Cheeseburger, Dunkin’s worst, ei en kaas Breakfast Sandwich en Taco Bell’s Beef Taco Supreme.

De Dunkin’ sandwich, de Domino’s pizza en Starbucks’ Double-Smoked Bacon, Cheddar & Egg Sandwich bevatten sporen van narasin, een antibioticum dat wordt gebruikt bij vee en pluimvee. Wendy’s Cheeseburger bevatte ook een aanzienlijke hoeveelheid narasin.

Monensin en narasin zijn antibiotische ionoforen die werken door de ionenpermeabiliteit van celmembranen te verhogen. Ze worden voornamelijk gebruikt om coccidiose, een intestinale parasitaire infectie, te voorkomen.

bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 + twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.