De VS stoppen met de RT-PCR-test

Na 31 december 2021 zal CDC de aanvraag bij de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) intrekken voor een vergunning voor noodgebruik (EUA) van het CDC 2019-Novel Coronavirus (2019-nCoV) Real-Time RT-PCR Diagnostic Panel.

Deze test werd voor het eerst geïntroduceerd in februari 2020 voor detectie van alleen SARS-CoV-2. CDC deelt nu deze vooraankondiging zodat klinische laboratoria voldoende tijd hebben om een van de vele door de FDA goedgekeurde alternatieven te selecteren en toe te passen.

Een reden voor het intrekken van de RT-PCT-test geeft het FDA niet, maar het is zeer aannemelijk dat de test voor het doel niet geschikt is en daardoor sterk onbetrouwbare uitslagen geeft.
Waarom de FDA de toepassing van de test al zo lang heeft toegestaan is onduidelijk. Uitvinder Kary Mullis zei al lang voor de uitbraak van Covid dat zijn PCR-test niet geschikt is voor het doen van klinische uitspraken, oftewel of iemand besmet is of voor anderen besmettelijk is. De PCR-test is een laboratoriumtest die je alles laat vinden waartoe je hem opdraagt, aldus de kort voor Covid overleden Mullis.

Ter voorbereiding op het stopzetten van de RT-PCR-test raadt het CDC klinische laboratoria en testsites aan om een andere door de FDA goedgekeurde COVID-19-test te selecteren en met hun overgang te beginnen. CDC moedigt laboratoria aan om een multiplexmethode te overwegen die de detectie en differentiatie van SARS-CoV-2- en influenzavirussen kan vergemakkelijken. Dergelijke tests kunnen het voortdurend testen op zowel influenza als SARS-CoV-2 vergemakkelijken en zowel tijd als middelen besparen nu het griepseizoen voor de deur staat. Het CDC benadrukt dat laboratoria en testcentra de door hen gekozen test moeten valideren en verifiëren voordat zij met klinische tests beginnen.

Bron: EzAz d.d. 24 juli 2021

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.