Uitslag poll over de toekomst Artsen voor Vrijheid

🕒 Leestijd: 2 minuten

Beste AVV-sympathisanten, jullie hebben massaal deelgenomen aan onze poll over de toekomst van Artsen voor Vrijheid. Op 19 februari hadden 1124 deelnemers hun keuze kenbaar gemaakt. Wij willen jullie zeer hartelijk danken voor deze grote respons.

In volgorde van belangrijkheid gaf dit het volgende resultaat:

77%Gezondheid (immuniteit, vaccinatie, gevolgen Covid, vaccinatieschade, ontgiften, voeding …)
57%Bouwen aan nieuwe maatschappij, zelfontwikkeling, zelfzorg, soevereiniteit …
39%Bewustzijnsgroei; spiritualiteit; psychologie (jouw relatie t.o.v. ziekte, cultuur, natuur, wereld, …)
27%Klimaat en milieu (korte keten, ondersteuning, boeren, CSA, permacultuur, voedselbossen …)
23%Protest en verzet
22%Economie, geld, onafhankelijkheid
19%Fysieke samenkomsten – voordrachten, lessen, cursussen, ontspanning, wandelen, fietsen, …
7%Technologie, Artificiële Intelligentie,
6%Politiek en geschiedenis
2%Eigen suggesties

Deze peiling stelt ons in staat om meer helderheid te brengen in onze toekomstige activiteiten.

De conclusie is alleszins duidelijk: jullie zijn de mening toegedaan dat de oorspronkelijke missie van Artsen voor Vrijheid nog steeds heel breed wordt gedragen en relevant blijft. Dit eerste thema zal dus zeker het zwaartepunt blijven van onze activiteiten.

De poll bracht eveneens aan het licht dat de meerderheid van jullie ook heel veel belang hecht aan het constructief opbouwen van een nieuwe maatschappij. Dat tweede thema blijft dan ook zeker een belangrijke pijler van onze toekomstige werking.

Bewustzijnsgroei, spiritualiteit en psychologie kwam als derde prioriteit uit de bevraging. Het ligt dus in onze bedoeling om ook van dat thema een derde pijler van onze toekomstige activiteiten te maken.

Er zijn nog vier thema’s die op een vrij grote belangstelling van ons publiek kunnen rekenen, met percentages die variëren tussen 19 en 28%. Over die vier thema’s (klimaat en milieu, protest en verzet, economie en geld en fysieke samenkomsten) zullen jullie in de toekomst ook geregeld iets kunnen vernemen via onze kanalen. Maar deze thema’s zullen geen absolute prioriteit krijgen. Wij houden die thema’s weliswaar in het oog, maar zullen jullie vooral verwijzen naar andere websites en kanalen om op de hoogte te blijven van de recente evoluties op die vier domeinen.

Hetzelfde zal overigens gebeuren met de twee rubrieken die vrij laag scoorden in de poll-oefening: technologie en artificiële intelligentie (7%) en politiek en geschiedenis (6%). Voor analyses op deze terreinen zullen we jullie verwijzen naar websites en kanalen van bevriende organisaties die deze thema’s wel grondig in het vizier houden.

Een aantal van de eigen suggesties zullen zeker een plaats krijgen in de drie hoofdpijlers van onze toekomstige activiteiten. Andere worden reeds opgevangen door andere bewegingen. Die behoefte kan dus opgevangen worden door middel van doorverwijzing en verbinding met bevriende organisaties.

Verbinding met bevriende organisaties: dat is alleszins een aandachtspunt en een waarde die wij hoog in het vaandel willen hijsen. Er zijn in onze contreien heel veel mooie en interessante initiatieven gegroeid over de laatste drie jaar.

Wij willen die vele initiatieven van zoveel wakkere en geëngageerde medeburgers in de belangstelling brengen en houden. Wij zullen in de toekomst dan ook meer naar verbinding streven met alle andere gelijkgestemde initiatieven in Vlaanderen en Nederland. En die verbindingsdoelstelling kan gerust omschreven worden als een vierde pijler van de werking van AVV in de nabije toekomst.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

10 + 12 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.