De opmerkelijke verschillen en overeenkomsten tussen Nederland en België

Maurice de Hond analyseert het bekende en onbekende, over de verschillen in Corona-maatregelen tussen België en Nederland.

“Steeds als de cijfers in Nederland slechter worden, dan horen we van onze virologen/ epidemiologen en bestuurders dat we ons niet aan de maatregelen hebben gehouden. Net alsof ze goed weten hoe het virus zich verspreidt. Zoals Van Dissel ook nog recentelijk zei in een interview “als we ons in Nederland aan de maatregelen gehouden zouden hebben, dan was er geen tweede golf gekomen”. Maar wat ons zo opvalt, is dat als je naar het verschil in ontwikkelingen kijkt tussen landen en je vraagt aan dezelfde Nederlandse deskundigen, hoe dat dan komt, dan staan ze vaak met hun mond vol tanden. Terwijl als je zo goed meent te weten waarom cijfers in Nederland omhoog gaan, dan zou je ook moeten kunnen vertellen waarom het in een ander land anders verloopt dan hier.”

Neem nu bijvoorbeeld België…

Deze analyse van de verschillen en overeenkomsten tussen twee landen kunnen ons meer inzicht geven in welke factoren een rol spelen bij stijgingen en dalingen van het aantal besmette gevallen. Juist door de studie daarvan kunnen we afstand nemen van de zeer simplistische benadering, waarbij alle stijgingen en dalingen alleen worden gekoppeld aan het al dan niet je houden aan het gewenst gedrag van de burgers. Opmerkelijk is daarbij dat het gekozen pakket aan maatregelen in de maand december deels tegengesteld is (winkels open vs. dicht). Ondanks dit tegengestelde beleid, is daarvan (nog?) niets terug te vinden als je de grafiek van Nederland vs. België bekijkt.

Hierbij de link naar zijn volledige artikel: https://www.maurice.nl/2021/01/05/de-opmerkelijke-verschillen-en-overeenkomsten-tussen-nederland-en-belgie/

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “De opmerkelijke verschillen en overeenkomsten tussen Nederland en België

  • 7 februari 2021 om 07:27
    Permalink

    dringend tijd zich te verzetten tegen panepidemie wet in belgie, dat is het wezenlijke verschil tussen nederland en belgie.Panepidemiewet in belgie voorzien in juni(je raadt het al vlak voor de grote vakantie,met de hoop dat de mensen op vakantie gaan en geen verzet erdoor zullen aangaan);Die wet zal dan in werkelijkheid een oorlogswet zijn, naar analogie met frankrijk. Gelukkig laat de grondwet dit niet toe.Voor meer info, grondwet is geen vodje papier,constituante.be, d119-20.be,etc…

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.