De kunst van het paniek zaaien

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Wat is de meerwaarde van media en journalistiek? De laatste jaren kregen we niet meer of minder dan angstzaaierij, desinformatie en vooral veel censuur te verwerken.

Onze correspondent, K.P. schreef hierover een artikel. We danken hem om dit met ons te delen.

Beste allemaal,

Ik ontdekte onlangs een interessant artikel van wetenschappelijke medewerkers van Sciensano en maakte er een kort artikel over, dat ik hier bijvoeg.

Je kan daarin lezen dat de sterftecijfers van Covid-19 niet hoger waren dan de dodentol van enkele andere naoorlogse griepepidemieën.

Met andere woorden: de paniekzaaierij over de uitzonderlijk dramatische impact van Covid-19 was zwaar overtrokken en diegenen die daarop gewezen hebben hadden nog maar eens gelijk.

Ik heb ook de wekelijkse gegevens van Sciensano over de cumulatieve incidentie per 100.000 bijgewerkt tot einde augustus.

Hierbij gevoegd de excel-tabel en de daarbij horende grafieken.

Mvg

De kunst van het paniek zaaien

Inleiding

Het Corona-gebeuren van de laatste twee en een half jaar heeft aangetoond dat sommige krachten zich heel erg hebben bekwaamd in de kunst van het paniek zaaien. Om welke reden ze dat doen is niet altijd zo duidelijk. Pers en media hebben natuurlijk een commerciële drijfveer om veel drama op te voeren, want dat verkoopt goed.

Men kan er ook van uitgaan dat de farmaceutische industrie in het algemeen en de vaccinproducenten in het bijzonder veel te winnen hadden/hebben bij het
kunstmatig opvoeren van de angstgevoelens bij de bevolking. Dat kan immers alleen maar de vraag naar ‘oplossingen’ in de vorm van medicatie en vaccins bevorderen.

Maar waarom overheden en wetenschappers zich op zulke angst-zaaierige paden begeven is heel wat moeilijker te begrijpen. In dit korte artikel wil ik graag een wetenschappelijk artikel bespreken dat hierover enkele interessante gegevens bijeenbrengt. Lees hier verder

Grafiek

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

drie + zestien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.