De komende vier tot zes maanden kunnen de ergste pandemie zijn: Bill Gates

Automatisch vertaald door Google – PTI | 13 december 2020, 22:53 IST

WASHINGTON: Mede-oprichter van Microsoft Bill Gates , wiens stichting onderdeel was van de inspanningen om Covid-19-vaccins te ontwikkelen en te leveren, waarschuwde zondag dat de komende vier tot zes maanden de ergste van de coronaviruspandemie zouden kunnen zijn.
“Helaas kunnen de komende vier tot zes maanden de ergste van de pandemie zijn. De IHME-voorspelling (Institute for Health Metrics and Evaluation) toont meer dan 200.000 extra sterfgevallen. Als we de regels zouden volgen, in termen van maskers dragen en niet mengen, we zouden een groot percentage van die sterfgevallen kunnen vermijden, ” vertelde Gates, de covoorzitter van de Bill and Melinda Gates Foundation , aan CNN .
In de afgelopen weken hebben de VS recordaantallen, sterfgevallen en ziekenhuisopnames doorgemaakt. “Ik dacht dat de VS er beter mee om zouden gaan”, zei Gates, die in 2015 de wereld had gewaarschuwd voor een dergelijke pandemie.
“Over het algemeen sprak ik, toen ik de prognoses deed in 2015, dat het aantal doden mogelijk hoger zou zijn. Dit virus kan dus dodelijker zijn dan het is. We hebben niet het ergste geval gekregen. dat de economische impact in de VS en de rest van de wereld veel groter is dan de voorspellingen die ik vijf jaar geleden deed, “zei hij.
De Covid-19 heeft tot dusver meer dan 290.000 mensen gedood in de VS.
Gates zei dat zijn stichting veel van het onderzoek voor de vaccins heeft gefinancierd. “We zijn erg wendbaar. We zijn een partner in iets dat CEPI heet, de op een na grootste financier na de Amerikaanse regering”, zei hij.
“Dus op het gebied van diagnostiek, therapie en vaccins weten we waar de wetenschap is, we weten hoe de stukjes op een dringende manier samen moeten komen. En dus was onze expertise op het gebied van infectieziekten, die normaal gesproken alleen betrekking hebben op ontwikkelingslanden, van toepassing op de hele wereld voor deze crisis, ”voegde hij eraan toe.
De VS moeten de hele mensheid helpen, zei Gates toen hem werd gevraagd naar het uitvoerende bevel ondertekend door president Donald Trump, dat prioriteit geeft aan de distributie van het vaccin aan Amerikanen voordat het naar mensen in andere landen gaat.
“We willen dat de wereldeconomie op gang komt. We willen het aantal doden tot een minimum beperken. En, weet je, de basistechnologie is een Duits bedrijf. En dus is het blokkeren van internationaal delen en samenwerken ontwrichtend en een vergissing tijdens deze hele pandemie”, zei hij. .
“We moeten dus de capaciteit van alle vaccins opdrijven. Er zullen de komende maanden nog enkele worden goedgekeurd die gemakkelijker zijn om de productie op te schalen. Maar de VS hebben geprofiteerd van de arbeidszorg van andere landen, en dat zouden we ook moeten doen. ‘niet helemaal egoïstisch zijn in de manier waarop we verder gaan,’ voegde hij eraan toe.
Gates antwoordde op een vraag en zei dat hij het vaccin publiekelijk zal nemen, zoals de voormalige Amerikaanse president, Bill Clinton, George Bush en Barack Obama , hebben gezegd om het vertrouwen van de mensen in het vaccin te vergroten.
“Ik zal hetzelfde doen. Als het mijn beurt is – ik ga niet toegeven, maar als het mijn beurt is, zal ik zichtbaar het vaccin nemen, omdat ik denk dat het een voordeel is voor alle mensen om geen ” hij zei.
Gates zei dat toegang tot het vaccin gebaseerd moet zijn op medische behoefte, en helemaal niet op rijkdom.
“Deze epidemie is tenslotte vreselijk geweest omdat het de ongelijkheid heeft verergerd. Het is erger geweest voor Hispanics, erger voor zwarten, erger voor dienstverleners met een laag inkomen, huishoudens met meerdere generaties, een aantal dingen die dat betekenen, wie het vaccin krijgt, we kunnen beter gelijkheid gebruiken om al die beslissingen te nemen, “zei hij.
Ondanks de beschikbaarheid van het vaccin zei Gates dat de komende vier tot zes maanden de Amerikanen echt hun best doen. “Omdat we kunnen zien dat hier een einde aan komt, en je niet wilt dat iemand van wie je houdt de laatste is die aan het coronavirus overlijdt”, zei hij.
“Zeker, het dragen van een masker heeft in wezen geen keerzijde. Ze zijn niet duur. Bars en restaurants in het grootste deel van het land zullen gesloten zijn als we deze golf ingaan. En ik denk helaas dat dat gepast is. Afhankelijk van hoe ernstig het is. , is de beslissing over scholen veel gecompliceerder, omdat de voordelen daar behoorlijk hoog zijn en de hoeveelheid transmissie niet hetzelfde is als in restaurants en bars, “zei Gates.
In antwoord op een andere vraag zei Gates dat de” overgang compliceert “de strijd tegen de coronavirus-pandemie.
“Maar de nieuwe regering is bereid op echte experts te vertrouwen en die experts niet aan te vallen. Ze leggen duidelijke plannen uit. Dus ik denk dat we dit op een positieve manier zullen doorstaan. Ik ben tevreden met de mensen en de prioriteit die de verkozen president, Biden, en zijn team geven om dit probleem aan te pakken, “zei hij.
” Biden doet zijn best om Francis Collins en Tony Fauci te behouden en toe te voegen aan die sterke groep mensen. Dit zijn mensen die bereid zijn toe te geven wanneer het niet goed gaat en lastige berichten af ​​te leveren, vooral over de komende vier tot zes maanden. En dus denk ik dat de VS niet een van de slechtste presteerders zullen zijn als het team aantreedt, “zei Gates.

Bron https://timesofindia.indiatimes.com/world/next-four-to-six-months-could-be-worst-of-pandemic-bill-gates/articleshow/79709807.cms?from=mdr

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)