De implicaties van COVID-19 op onze voeding en gezondheid

Bijna een derde van de mensen wereldwijd is tijdens de pandemie in gewicht aangekomen.

Dit ondanks het bewustzijn van het verband tussen obesitas en COVID-19.

Uit een nieuwe wereldwijde studie, uitgevoerd in 30 landen, waarbij gekeken wordt naar de impact van COVID-19 op voedingsgerelateerde gezondheidskeuzes, is gebleken dat, hoewel velen zich bewust zijn van het mogelijke verband tussen obesitas en de ernst van COVID-symptomen, mensen over de hele wereld toenemen aan gewicht tijdens de crisis.

 • Tijdens de pandemie is bijna een derde (31%) van de wereldbevolking aangekomen.
 • Velen (45%) geloven dat er een duidelijk verband bestaat tussen obesitas en het lijden aan ernstigere symptomen van COVID-19.
 • Om de waarschijnlijke ernst van coronavirussymptomen te verminderen, zouden meer mensen denken dat lichaamsbeweging (38%) zou helpen om af te vallen (17%).
 • Van de 45% van de mensen die wereldwijd proberen af ​​te vallen, wil bijna tweederde (62%) afvallen dat niet is aangekomen tijdens de pandemie en slechts 15% van degenen die proberen af ​​te vallen, doet dit om het risico op COVID te verminderen.

De COVID-19-pandemie heeft geleid tot gewichtstoename, maar er is een opmerkelijke variabiliteit over de hele wereld.

 • In de 30 landen is een derde (31%) van de mensen aangekomen sinds het begin van de pandemie.
 • Het aandeel van gewichtstoename varieert echter aanzienlijk van land tot land: meer dan de helft van de mensen komt aan in Chili en Brazilië, en 30-40% in Peru, India, Italië, Saoedi-Arabië, de VS, Spanje, Zuid-Afrika en Turkije. Terwijl in China en Hong Kong minder dan 1 op de 10 zei dat ze waren aangekomen.

Een derde van de wereldwijde bevolking zei dat ze waren aangekomen tijdens de COVID-19-pandemie en dat de gemiddelde gewichtstoename 6,1 kg was.

 • Gemiddeld zijn de mensen die tijdens de COVID-19-pandemie zijn aangekomen (31% van de wereldbevolking) 6,1 kg extra aangekomen. De grootste gewichtstoename werd gezien in Saoedi-Arabië (gemiddeld 8 kg voor de 35% van de bevolking die aankwam) en Mexico (gemiddeld 8,5 kg voor de 34% die aankwam).

Veranderingen in ander levensstijl-/gezondheidsgerelateerd gedrag zijn subtieler en gepolariseerder geweest.

 • Hoewel wereldwijd meer dan een kwart (27%) meer aan lichaamsbeweging deed, deed 23% minder.
 • In lijn met de gewichtstoename heeft meer dan de helft van de mensen in China (57%) meer aan lichaamsbeweging gedaan sinds het begin van de pandemie, maar meer dan een derde van de mensen in België, Chili en Italië heeft minder bewogen.
 • Wereldwijd is 1 op de 10 sinds het begin van de pandemie meer alcohol gaan drinken, terwijl een even groot deel (9%) minder dronk. In de Verenigde Staten en Australië dronk echter ongeveer een vijfde (20%) van de bevolking meer alcohol. Terwijl ( mogelijk door opgelegde beperkingen ) een kwart (24%) van de Zuid-Afrikanen minder alcohol dronk.
 • Verschuivingen in rookgewoonten zijn wereldwijd met een paar procentpunten veranderd (4% stopte en 3% stopte met roken). India zag het grootste deel van de bevolking stoppen met roken met 12% en Chili had de hoogste rookverslaving: 1 op de 10 begon de gewoonte op te pikken tijdens de pandemie.

Bijna de helft (45%) van de wereldbevolking gelooft dat er een verband bestaat tussen obesitas en ernstiger symptomen van COVID-19 bij de geïnfecteerden.

 • Dit cijfer stijgt tot 8 op 10 in Peru en tweederde (64%) in Groot-Brittannië
 • Een derde (31%) gelooft niet dat er een verband bestaat tussen zwaarlijvigheid en ernstigere symptomen van coronavirus. Dit is met name het geval in China, waar de helft van de bevolking niet in een verband gelooft (53%), terwijl meer dan 4 op de 10 in Hongarije, Italië, Zuid-Korea, Maleisië en Polen ook niet overtuigd zijn.

Er werd gedacht dat lichaamsbeweging het risico op ernstige COVID-19-symptomen (voor degenen die besmet raken) eerder zou verminderen dan stoppen met roken, vitamine D gebruiken, afvallen of stoppen met alcohol.

 • Bijna 4 op de 10 (38%) zei dat ze dachten dat regelmatige lichaamsbeweging het risico op ernstige COVID-19-symptomen zou verminderen voor degenen die met de ziekte zijn geïnfecteerd. Dit vergeleken met bijna een derde (28%) die zei dat stoppen met roken zou helpen en ongeveer een kwart (26%) die zei dat het nemen van vitamine D-supplementen zou helpen. 17% zei afvallen en 1 op de 10 (9%) zei alcohol te stoppen.
 • Het potentiële voordeel van lichaamsbeweging werd het sterkst gezien in China, waar 8 op de 10 (78%) mensen dachten dat het het risico op ernstige COVID-19-symptomen zou helpen verminderen. Velen in Hong Kong en India zien ook de voordelen van lichaamsbeweging in het vermijden van ernstige symptomen van het coronavirus (respectievelijk 59% en 58%.
 • Er waren over de hele wereld significante verschillen in de overtuiging dat vitamine D zou kunnen helpen, waarbij slechts 1 op de 10 mensen in Japan, Duitsland en Australië dacht dat het zou kunnen helpen, terwijl dit percentage aanzienlijk hoger was in Hongarije en Zuid-Afrika, waar 4 op de 10 mensen vitamine D gebruikten. D zou kunnen helpen.
 • Afvallen werd geacht het risico op ernstige COVID-19-symptomen te verminderen met slechts 17% van de wereldbevolking, maar dit cijfer is aanzienlijk hoger in Groot-Brittannië, waar 45% gelooft dat afvallen zou helpen en aanzienlijk hoger dan het op een na hoogste percentage in Nederland op 34%.

Veel mensen proberen over de hele wereld af te vallen, maar weinigen van deze mensen willen specifiek afvallen om hun risico op COVID-19 te verkleinen. Dit ondanks de overtuiging in veel landen dat overgewicht kan bijdragen aan ernstigere symptomen van het virus.

 • Wereldwijd geeft 45% van de mensen aan dat ze proberen af ​​te vallen.
 • Tweederde (60%) van de mensen in Chili probeert af te vallen en >50% in Spanje, Peru, Saoedi-Arabië, Singapore en de VS.
 • Van degenen die actief willen afvallen, zegt een derde (31%) dat ze willen afvallen tijdens de pandemie, maar twee derde (62%) zegt dat ze willen afvallen en niet zijn aangekomen tijdens de pandemie, slechts 15% willen afvallen om het risico op ernstige symptomen te verminderen in het geval dat ze COVID-19 oplopen.
 • Een derde van de mensen in Hongarije, Maleisië en Peru wil specifiek afvallen om het risico op ernstige symptomen van COVID-19 te verkleinen.
 • Van degenen die actief proberen af ​​te vallen en dit doen om het risico op ernstige symptomen te verminderen als ze COVID-19 zouden krijgen, zegt een vijfde (19%) dat dit hun belangrijkste motivatie is om af te vallen en nog eens tweederde (64%) zegt dat het belangrijk is, maar niet hun belangrijkste motivatie.

De gegevens voor dit onderzoek zijn verzameld via Ipsos Global Advisor van 23 oktober tot 6 november 2020. In totaal zijn tussen 23 oktober en 6 november 2020 22.008 interviews gehouden onder volwassen consumenten. Het onderzoek werd uitgevoerd in 30 markten over de hele wereld via het Ipsos Online Panel-systeem: Argentinië, Australië, België, Brazilië, Canada, Chili, China, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Hongkong, Hongarije, India, Israël, Italië, Japan , Maleisië, Mexico, Nederland, Peru, Polen, Rusland, Saoedi-Arabië, Singapore, Zuid-Afrika, Zweden, Turkije en de Verenigde Staten.

Bron

Vertaald door Google Translate

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 − vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.