De Duitse ongevallenverzekering waarschuwt voor het te lang dragen van een masker

Maskers zijn een controversieel onderwerp, vooral als het gaat om voordelen enerzijds en schadelijkheid anderzijds. Tot nu toe is er geen hard bewijs voor het voordeel en tot februari 2020 werden ze niet aanbevolen in een epidemisch scenario, noch door de WHO, noch door de nationale autoriteiten. De mogelijke schade is echter aantoonbaar en wordt bevestigd door verzekeringsmaatschappijen.

Het ene mondmasker is het andere niet - IDEWE Website ...

Het verzekeringsbedrijf is gebaseerd op het correct kunnen inschatten van schade. Als ze worden onderschat, bestaat er een risico op verliezen. Omdat maskers ook in een professionele omgeving worden gebruikt en opgesteld, hebben bedrijven en medewerkers zich tot de Duitse Sociale Ongevallenverzekering (DGUV) gewend om richtlijnen zo te kunnen ontwerpen dat de verzekeringsdekking behouden blijft.

De DGUV heeft een advies uitgebracht dat de draagtijd beperkt en herstel met vrije ademhaling aanbeveelt. In het persbericht van november staat:

Daarin beveelt ze een draagperiode van twee uur aan voor MNB (mond-neus-bedekking) met matig lichamelijk werk, gevolgd door een hersteltijd van 30 minuten. Tijdens de herstelperiode wordt gestreefd naar het opstijgen van de MNB; Dit betekent geen onderbreking van het werk. Voor licht werk kan de draagtijd worden verlengd tot 3 uur.

Bij filtrermaskers, wordt de draagtijd van maskers zonder uitademventiel beperkt tot 75 minuten matig werken met een uitademklep 2 uur blijven . De daaropvolgende noodzakelijke hersteltijd is vastgesteld op 30 minuten ( DGUV regel 112-190 ).

De instructies voor scholen zijn gebaseerd op deze aanbevelingen. De ongevallenverzekeringsinstellingen hebben beschermingsnormen gepubliceerd voor kinderdagverblijven, scholen en universiteiten. Onderzoek bij kinderen in hoeverre maskers het CO2-gehalte verhogen, zijn met succes voorkomen door schoolautoriteiten.

Het wordt ook aanbevolen om maskers niet meerdere keren te gebruiken en ze te vervangen nadat ze zijn doorweekt. Studies in Zwitserland hebben aangetoond dat de meeste maskers zijn gekoloniseerd met bacteriën en schimmels, die een ideaal groeiklimaat vinden in een warme, vochtige omgeving.

Vanzelfsprekend vrezen de verzekeringsmaatschappijen ook dat er zelfs bij gewone stoffen maskers onvoldoende zuurstof kan ontstaan ​​als deze te lang worden gedragen.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

7 gedachten over “De Duitse ongevallenverzekering waarschuwt voor het te lang dragen van een masker

 • 7 februari 2021 om 17:38
  Permalink

  Ik heb last van mijn mondmasker ,heb regelmaat gevoel van zuurstof te kort na inspanning lichamelijke arbeid, ik werk in de thuiszorg, zowel op mentaal vlak als lichamelijke arbeid

  Beantwoorden
 • 7 februari 2021 om 19:45
  Permalink

  Gelukkig ondervind ik er weinig nadeel van. In onze ‘stad’ is het dragen van een mondkapje verplicht en daar stap ik dan met het ene lusje over m’n oor en het andere in m’n hand klaar om het op te zetten als er politie zou passeren. Kwestie van die mensen geen extra werk te geven. Op de trein draag ik het bij het instappen en uitstappen. Tijdens de rit bengelt het aan één oor, klaar om het op te zetten als de conducteur in aantocht is. Valt reuze mee op die manier. In de supermarkt en in de bus piept m’n neus er al gauw over, kwestie van eens goed te gapen, zo valt het van zelf op zijn plaats. En als ik eens gek wil doen dan draag ik een gewoon en ook een over m’n hoofd in de hoop dat voorbijgangers het opmerken (slechts heel zelden hoor) om te kunnen zeggen dat dit bovenste misschien nog nut heeft.

  Beantwoorden
 • 9 februari 2021 om 20:25
  Permalink

  In de supermarkt is het verplicht anders krijg je een boete van 98 Euro. Daar doe ik hem op maar alleen over mijn mond. Anders kan ik echt niet ademen en krijg ik het benauwd. Zodra ik de supermarkt uit ben gaat hij direct af. Maar zelfs dan merk ik dat mijn huid rond mijn mond en neus gevoeliger is geworden sinds mondkapjes verplicht zijn.

  Beantwoorden
 • 10 februari 2021 om 10:02
  Permalink

  Sinds een paar weken draag ik nergens meer een mondkapje waar ik ga. Niet in de supermarkt, niet in de winkel, niet in de apotheek, niet bij de huisdokter, niet op de markt, niet bij de post, niet als ik mijn zoontje ga ophalen op school, niet in de bebouwde kom van de stad,…. Sommige mensen spreken me aan: ‘Mevrouw, je bent uw mondmasker vergeten, waarop ik zeg dat ik het niet moet dragen omdat het SLECHT IS VOOR MIJN GEZONDHEID en dat ik een papier bij heb voor de politie. Ah, zeggen ze dan, zelfs sommigen zeggen sorry… en laten het erbij. Discussiëren heeft geen zin.
  Ik heb altijd een formulier bij me(afgeprint van de website van Bewuste Burgers) die me beschermt van boete. ( gebaseerd op De Code Van Nürenberg)Een document van weigering om het mondmasker te dragen en andere maatregelen te volgen. Als de politie me wil beboeten, dan moet die eerst het formulier ondertekenen
  waarop staat: De politie ambtenaar neemt de volledige medische, financiële en juridische verantwoordelijkheid op zich voor de mogelijke fysieke-en psychische schade die het opleggen deze maatregelen aan de gezondheid van betrokkene kunnen veroorzaken.
  De eerste wanneer ik het deed was het moeilijkste, omdat de groepsdruk echt heel hoog is. Ik voel boze blikken prikken, maar evenzeer hoop ik dat mijn daad ook mensen sterkt om het ook te doen 🙂 Elke keer ik het doe en ondervind dat mensen me niet aanspreken en me laten doen, ( zoals bij mijn huisdokter, apotheker, bij de post, op de markt) is dit precies als een kleine overwinning en maakt me telkens sterker om het opnieuw te doen. Ik verkoop soms dingen op tweedehands en dan moeten mensen in mijn huis komen. Zij staan aan de voordeur met mondmasker. Ik laat ze binnen en vraag hen vriendelijk om hun masker uit te doen omdat ik geen gemaskerde mensen in mijn huis wil. Hun glimlach die ik dan kan zien en de spontaniteit die ik meteen ondervind, en zo hard mis in deze tijden, maakt me instant blij. Bij mij mag iedereen vrij ademen 🙂

  Beantwoorden
  • 24 februari 2021 om 10:31
   Permalink

   dank je voor het bericht. Waar is de website van de “bewuste burgers”?
   ik wil ook zo een formulier downloaden.
   Dankjewel
   Groetjes
   Marc

   Beantwoorden
  • 24 februari 2021 om 19:19
   Permalink

   Dag Rebecca, ik word hier helemaal blij van. Zondag was ook een blije dag toen ik zoveel mensen in Antwerpen stad zag zonder mondmasker, ze waren in de meerderheid. Vandaag in het park aan de Botanique in Brussel schat ik dat slechts 1 op 7 een mondmasker correct droeg terwijl aan de toegang een bordje staat dat het verplicht is. Allemaal mensen die niet wachten op de vaccinatie om vrijheid te krijgen. Ze profiteren nu al van hun vrijheid, van vrij ademen. Mooi, blije gezichten in de zon. Ik stel voor van een extra vriendelijk gezicht op te zetten, je krijgt het terug, en vooral naar de mensen met mondmasker. Vrijheid blijheid. Het stemt me optimistisch. Het is hetzelfde in Leuven en in Gent. Mensen worden weerbaarder. Het zijn de gezagsdragers die roepen van parken af te sluiten, maar intussen genieten wij van onze vrijheid en wij zijn met velen. We gaan ze straks ook mooi voor schut zetten met hun vaccinaties. Plooi niet voor de voorrechten die je zou verliezen bij niet vaccinatie, als we met velen zijn hebben organisatoren geen baat met publiek af te stoten. Het zijn maar dreigementen om druk uit te oefenen.

   Beantwoorden
 • 18 februari 2021 om 13:59
  Permalink

  Dag,
  het verplicht dragen van maskers verstoot eveneens tegen de Nürnberger code van 1947, omdat masker een negatieve impact hebben op de mentale als ook op de lichamelijke gezondheid. Dat is door mij voorliggende studies bewezen. Het bewust blokkeren of verhinderen van een ongehinderde ademhaling onder dwang is eveneens folter en verstoot tegen de statuten van Romen. Het bewust ziek maken van gezonde mensen om een andere ziekte schijnbaar te vermijden. Zelfs mensen met ademhalingsproblemen moeten deze folter accepteren. Hier is niets meer logisch.
  Mijn mening: als politici en andere machtssystemen de mensen, gezonde en andere mensen dit aandoen vallen ze onder de categorie zoals de NAZI’s, spreek oorlogsmisdadigers zonder geweten.
  Ieder vorm van weerstand hiertegen is natuurlijke zelfverdediging om zijn leven en gezondheid te behouden en te verdedigen. Deze criminelen hebben nu en voor altijd de legitimitijd verloren macht uit te oefen, ja zelfs verder in onze maatschappij te verblijven.
  beste groeten

  Marc

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − negen =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.