De bloedstollingsziekte komt 30x vaker voor bij de Moderna en Pfizer dan bij Astrazeneca

Onderzoekers hebben ontdekt dat een potentieel fatale bloedstollingsziekte 30 keer vaker voorkomt bij mensen die de Covid-19-vaccins hebben gekregen van Moderna en Pfizer, dan bij degenen die de betwiste AstraZeneca-prik hebben gekregen.

Image

Een team van wetenschappers van de Universiteit van Oxford heeft ontdekt dat ontvangers van Vaxzevria (voorheen AstraZeneca Covid-19-vaccin) na vaccinatie minder kans hadden op poortadertrombose (PVT) (bloedstolsels in de slagader van de darmen naar de lever).

Voor ontvangers van het virale vector Vaxzevria-vaccin is de incidentie van splanchnische trombose – stolling in het portaal en andere buikaders – 1, 6 gevallen per miljoen mensen volgens gegevens van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). Daarentegen werden ongeveer 44,9 gevallen per miljoen mensen met PVT geregistreerd in gevaccineerden die ingeënt werden met de mRNA-vaccins van Moderna en Pfizer , aldus het Oxford- onderzoek dat donderdag werd gepubliceerd.

MRNA-vaccins werken door het lichaam te leren hoe het een deel van het Covid-spike-eiwit kan produceren om een gerichte ​​immuunrespons op te wekken tegen het virus.

Virale vectorvaccins waaronder die van Johnson & Johnson, werken op een andere manier: ze introduceren een milde vorm van het virus om het lichaam ertoe aan te zetten antilichamen te produceren.

Het Oxford-onderzoek werd opgezet na weken van onzekerheid over het AstraZeneca vaccin en nadat de EMA had geconcludeerd dat ongebruikelijke bloedstolsels met lage bloedplaatjes moeten worden vermeld als “zeer zeldzame bijwerkingen” van de prik.

De hoofdauteurs van het onderzoek, professor Paul Harrison en dr. Maxime Taquet van de afdeling Psychiatrie van de universiteit en het NIHR Oxford Health Biomedical Research Center, drongen echter aan op “voorzichtigheid” met betrekking tot de resultaten.

“Deze gegevens moeten voorzichtig worden geïnterpreteerd, vooral omdat de gegevens over het Oxford-AstraZeneca-vaccin afkomstig zijn van EMA-monitoring, terwijl de andere gegevens het TriNetX-netwerk voor elektronische patiëntendossiers gebruiken,” zei Taquet.Wereldwijde zorgen over de bloedstolling over het vaccin van AstraZeneca zijn blijven bestaan ​​na de beoordeling van de rapporten door het EMA, waaruit bleek dat de meeste gevallen zich voordeden bij vrouwen jonger dan 60 jaar.

Politiek commentator Anthony Webber vertelde RT dat de uitrol van vaccins moet worden “gepauzeerd” totdat de doeltreffendheid en veiligheid correct kunnen worden beoordeeld. Hij merkte op dat rapporten die de prikken in verband brengen met bijwerkingen niet als een verrassing mogen komen, omdat de vaccins alleen voor noodsituaties werden goedgekeurd en nog steeds worden getest, een feit waar het publiek beter bewust van moet worden gemaakt.

“We moeten niet vergeten dat al deze vaccins experimenteel zijn. Ze zijn officieel experimenteel tot ongeveer 2023. Als de Covid-vaccins niet overhaast waren uitgeworpen, hadden we meer tijd gehad om te experimenteren ” , zei hij.

Talloze landen hebben sindsdien leeftijdsbeperkingen opgelegd voor degenen die het vaccin krijgen, waaronder Frankrijk, Nederland en Duitsland.

Bron

OPMERKING VAN DE REDACTIE

Veel informatie rondom vaccinatie bijwerkingen worden gecensureerd door Big Tech. We hebben de zoekterm “PVT bloed” opgezocht met Google en met DuckDuckGo. DuckDuckGo is een zoekmachine die informatie van veelbezochte sites zoals Wikipedia gebruikt om traditionele internet-zoekresultaten te verbeteren. De zoekmachine beoogt een betere privacy voor gebruikers te geven en poogt ook vooringenomenheid te voorkomen. Er wordt niet gekeken naar het zoekgedrag van de gebruiker.

Hieronder een screenshot van beide opzoekingen met de twee zoekmachines en vergelijk de eerste zoekresultaten die verschijnen. Gelooft u het niet? Probeert u het zelf eens uit ;).

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 + een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.