De 7 spiegels van de Essenen

🕒 Leestijd: < 1 minuut

Elk moment van ons leven wordt de realiteit van onze innerlijke waarheid weerspiegeld door de acties, de keuzes en het taalgebruik van de mensen om ons heen. Het principe van de zeven spiegels is een manier om te begrijpen hoe dit proces werkt.

Wie waren de Essenen?

De zeven spiegels zijn afkomstig van de oude Essenen. Zij hadden een zeer hoogontwikkeld begrip van intermenselijke relaties en de rol van emotie in die relaties. 

De Essenen geven ons met hun geschriften van de zeven spiegels de sleutel om te ontwaken en om bewuster te worden van onszelf en onze relaties. De Essenen leefden
tussen de 1e en 2e eeuw voor Christus. Ze waren een afgescheiden groep binnen het Jodendom die in mannelijke kloostergemeenschappen leefden. Ze vestigden zich rond het jaar 100 v. Chr. in een plaatsje vlakbij de dode zee genaamd Qumram. Ze hielden zich vooral bezig met het overschrijven van de oude geschriften uit Egypte of nog oudere mysterie scholen.

Wat de zeven spiegels laten zien

Spiegel 1: Toont wat we in het moment uitstralen

Spiegel 2: Toont wat we beoordelen

Spiegel 3: Toont wat we hebben: verloren, weggegeven of is weggenomen

Spiegel 4: Toont onze grootste “vergeten liefde”

Spiegel 5: Toont onze relatie met vader of moeder

Spiegel 6: Toont de donkere nacht van de ziel

Spiegel 7: Toont ons zelfbeeld

“Hoe beter je jezelf kent, hoe meer duidelijkheid er is. Zelfkennis heeft geen einde – je komt niet tot een prestatie, je komt niet tot een conclusie. Het is een eindeloze rivier. ” ~ Jidu Krisnamurti

Uitgebreide versie (video)

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

achttien − 10 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.