Coronavirus in Zweden: Oktober update van Zwedens Chief Epidemiologist

Dr. Anders Tegnell, Staatspidemioloog, Volksgezondheid, Bureau voor de Volksgezondheid van Zweden
Moderated By: Karen Donfried, President, The German Marshall Fund of the United States

Aangezien veel Europese landen de beperkingen aanscherpen uit angst voor een tweede golf van coronavirusinfecties, kan het tafereel in Zweden niet grimmiger zijn. Na het ervaren van een vroege zomerschommeling in nieuwe gevallen, heeft Zweden weer een van de laagste besmettingspercentages in Europa en het leven heeft nog steeds een zekere mate van normaliteit. Heeft Zweden de duurzame reactie op de pandemie gevonden waar zoveel andere landen naar hebben gezocht, of is de relatief lage casusbelasting een afwijking?

Om de toestand van de pandemie in Zweden verder te onderzoeken, nodigt het German Marshall Fund of the United States (GMF) u graag uit voor een gesprek met Dr. Anders Tegnell, de belangrijkste Zweedse epidemioloog die toezicht houdt op de reactie van de regering op het coronavirus. Het gesprek, gemodereerd door GMF-voorzitter Karen Donfried, zal de stappen die Zweden heeft genomen schetsen en belangrijke afhaalacties voor de trans-Atlantische gemeenschap bespreken.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Ondertussen zijn de artikels van Anders Tegnell in onze media zo goed als verdwenen.

De Standaard is wel van toon veranderd:

Ook zonder mondmaskers is Zweden bij de beste leerlingen

Buitenbeentje Zweden kan nog altijd uitstekende coronacijfers voorleggen. Krijgt de omstreden staatsepidemioloog Anders Tegnell toch gelijk met zijn ‘relaxte’ aanpak?

Dominique Minten

Woensdag 23 september 2020 om 3.25 uur

Studenten in april in een park in Stockholm. Terwijl andere landen in lockdown gingen, konden de Zweden probleemloos samenkomen. nyt

https://www.standaard.be/cnt/dmf20200922_97713033

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)