Coronatestkits onder onhygiënische omstandigheden ingepakt door Indiase kinderen

In een filmpje is te zien hoe Indiase kinderen onder onhygiënische omstandigheden wattenstaafjes inpakken voor testkits. Zijn het dezelfde staafjes die bij onze kinderen in de neus worden gestopt? Vooral in ontwikkelingslanden zoals India werken kinderen in fabrieken. Vroeger waren ze veelal werkzaam in de textielindustrie, vandaag de dag worden kinderen ook ingezet voor het inpakken van bijvoorbeeld coronatestkits.

Onderstaande beelden gaan momenteel het internet over, schrijft weekblad Wochenblick. Een man filmt enkele kinderen terwijl ze coronatestkits inpakken. De man beschrijft wat hij ziet. Hoewel hij Hindi spreekt, zal één woord door iedereen worden begrepen: ‘Covid-testkit’.

De kinderen zitten op de grond en als je goed kijkt, kun je ook insecten zien rondvliegen. De wattenstaafjes, die later wellicht diep in de neus van Europese kinderen worden geduwd, liggen op de grond naast de voeten van kinderarbeiders. De Indiase krant Lokmat schrijft dat de beelden zijn gemaakt in een sloppenwijk in de stad Ulhasnagar.

In april maakten veel mensen zich zorgen nadat er beelden rondgingen van ‘wormen’ en andere vreemde dingen die met behulp van een microscoop in wattenstaafjes en mondkapjes waren ontdekt. Wochenblick analyseerde de staafjes en mondmaskers en concludeerde dat het vezels waren.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.