Coronaspecial bij Ongehoord Nieuws TV

🕒 Leestijd: < 1 minuut

De Wet publieke gezondheid in Nederland, afgekort de Wpg, dateert uit 2008 en is bedoeld ter bestrijding van infectieziektes die gezondheidsgevaren kunnen opleveren, maar daarbij ging het voorheen vooral om niet-vergaande en individuele maatregelen. Met de wetswijziging van de Wpg krijgt de minister van Volksgezondheid ingrijpende bevoegdheden die permanent in de wet komen te staan.

Zo kan hij, in het geval van een A1-infectieziekte, na de wetswijziging bepalen dat mondkapjes weer verplicht worden, de anderhalvemeterregel weer wordt ingevoerd en mensen in thuisquarantaine moeten. Daarnaast bestaat er ook een noodbevoegdheid waarmee de minister van Volksgezondheid (VWS) vrijwel elke andere maatregel kan nemen voor de bestrijding van een pandemie, zoals een lockdown of  een avondklok.

Is er een dreiging voor onze vrijheid met deze wet? Met Hugo Bos van Cultuur onder Vuur en advocaat Meike Terhorst.

Ruim een jaar na het opheffen van de laatste coronamaatregelen zit de samenleving nog met veel vragen over het nut van de maatregelen, de vaccinatiecampagne en de veiligheid van de injecties. Het zijn zaken waar de Parlementaire Enquetecommissie Corona die binnenkort aantreedt mogelijk naar gaat kijken. Ondertussen is de eerste claim wegens gezondheidsschade al ingediend bij vaccinproducent Janssen en het Ministerie van VWS. Beide aanvaarden die niet.’

Bron: Ongehoord Nederland

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

een × vier =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.