La Boum 3 en coronasceptici uit buitenland komen zaterdag in Ter Kamerenbos samen

| Op La Boum 2 veegde de politie het plein leeg en kwam het opnieuw tot een confrontatie tussen betogers en de politie in Ter Kamerenbos.

Aanstaande zaterdag organiseren coronasceptici uit binnen- en buitenland de ‘Manifestation for Freedom’ in het Ter Kamerenbos. Naast gasten uit Luxemburg, Spanje en het binnenland prijkt ook onder meer de Nederlandse Willem Engel, die al in de clinch ging met onder meer viroloog Marc Van Ranst, bij de sprekers. Zaterdag zou ook La Boum 3 plaatsvinden in het Ter Kamerenbos, maar voor beide evenementen is voorlopig geen toelating. 

Alles rustig in Ter Kamerenbos

Op het programma van ‘European Demonstration for Freedom’, dat om 15 uur begint, staan sprekers als de Willem Engel. De oprichter van de Nederlandse beweging Viruswaarheid is een fel criticus van het Nederlandse coronabeleid en had onlangs nog een dispuut met viroloog Marc Van Ranst op social media.

Ook advocaat Michael Verstraeten staat op het programma. De woordvoerder van de Belgische vzw Viruswaanzin die al een jaar lang tracht de Corona maatregelen juridisch aan te vechten.

De groep noemt zich ‘Europeans United’ en bestaat uit coronacritici uit verschillende Europese landen. “Al te lang nemen onze regeringen onwettige en onevenredige maatregelen die onze vrijheid beperken,” legt de groep haar bestaansreden uit. “Onder het voorwendsel van een wereldwijde pandemie stellen zij wet na wet voor zonder zich iets aan te trekken van de mensenrechten of de grondwet. Dit brengt alle Europese landen op de rand van een dictatuur.”

Elfduizend mensen geven op Facebook aan dat ze naar de manifestatie voor de vrijheid zullen gaan, nog eens elfduizend mensen zijn geïnteresseerd. Op sociale media valt te lezen dat een aantal bezoekers van de eerste manifestatie daarna willen verder gaan naar La Boum 3, dat een uur later zou moeten beginnen waarop enkele honderden mensen zeggen aanwezig te zijn. Nog eenseen duizendtal mensen zijn geïnteresseerd. Er is voor beide evenementen vooralsnog geen toelating van het stadsbestuur of de politie.

bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − negentien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.