Corona piekt in 4 van de 5 meest gevaccineerde landen. Moeten we ons zorgen maken?

De koplopers in het vaccinatieklassement, waaronder vier van de vijf meest gevaccineerde landen, proberen corona-uitbraken onder controle te krijgen die qua aantal besmettingen per hoofd van de bevolking groter zijn dan die in India. Experts zetten vraagtekens bij de effectiviteit van sommige vaccins, met name het Sinopharm-vaccin van China.

De meest gevaccineerde landen zijn de Seychellen, Israël, de Verenigde Arabische Emiraten, Chili en Bahrein. In al deze landen behalve Israël schiet het aantal coronagevallen omhoog. De Seychellen en Bahrein noteerden wereldwijd gezien de hoogste aantallen nieuwe coronagevallen.

Aangeprezen door de WHO

De Seychellen, een archipel in de Indische Oceaan, registreerden 328 gevallen per 100.000 inwoners. In India waren dat er 28. De vier landen gebruiken vooral het Chinese Sinopharm-vaccin, dat vrijdag nog werd aangeprezen door de WHO.

In de landen is tenminste 45 procent van de bevolking deels gevaccineerd. Er zijn gegevens beschikbaar over Bahrein (47%), Chili (45%), Israël (60%) en de Seychellen (69%). De Verenigde Arabische Emiraten claimen derde te staan op de vaccinatieranglijst. De Seychellen (61%) en Israël (56%) voeren de lijst van meeste vaccinaties aan als ook de tweede dosis wordt meegeteld.

In onderstaande grafiek zie je het cumulatieve aantal coronagevallen per miljoen inwoners in de vijf landen:

In onderstaande grafiek zie je het percentage van de bevolking dat tenminste één dosis van het coronavaccin heeft gekregen in de vijf landen:

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.