Concertpromotor in Florida vraagt 18 dollar voor tickets als je gevaccineerd bent, 1.000 dollar als je dat niet bent.

Een concertpromotor in Florida wordt creatief met nieuwe manieren om zijn gemeenschap aan te moedigen zich te laten vaccineren. Voor een komend punkrockconcert vraagt hij 18 dollar voor kaartjes aan mensen die gevaccineerd zijn en 1.000 dollar aan mensen die dat niet zijn.

Rauw Alejandro performs at Miami's Oasis on May 8, 2021 in Miami.

Tot nu toe heeft nog niemand het ticket voor de volle prijs van 1000 dollar gekocht, maar de promotor zegt dat als ze dat wel doen, ze gelijk behandeld zullen worden.

Paul Williams van Leadfoot Promotions kwam op het idee toen hij aan het brainstormen was over hoe hij het concert op een snelle en efficiënte manier kon boeken, aldus de lokale zender WFTS. Nu vaccins op grote schaal beschikbaar worden voor mensen in de staat en nieuwe CDC-richtlijnen de terugkeer van live-evenementen toestaan, dacht Williams dat het aanbieden van een ticket met korting aan gevaccineerde concertbezoekers de eerste stap was om de show veilig te laten verlopen en een stimulans te creëren voor meer mensen om zich te laten vaccineren, vertelde hij aan WFTS.

“We proberen gewoon een veilige show te geven. En zij zouden zich moeten laten vaccineren om zichzelf, hun families en hun gemeenschap te beschermen,” vertelde Williams aan WFTS.

Eerder deze maand heeft de republikeinse gouverneur Ron DeSantis een wetsvoorstel ondertekend om vaccinpaspoorten in de staat Florida te verbieden.

“In Florida zal uw persoonlijke keuze met betrekking tot vaccinaties worden beschermd en geen enkel bedrijf of overheidsinstantie zal u diensten kunnen weigeren op basis van uw beslissing,” aldus DeSantis in een verklaring.

Williams wist dat hij niet-ingeënte mensen wettelijk niet kon uitsluiten van de concertlocatie en zei dat hij niet-ingeënte mensen aanmoedigt om een ticket tegen de volle prijs te kopen. Als ze dat doen, worden ze net als alle anderen behandeld, vertelde hij aan WFTS.

Toch zijn er nog geen kaarten voor de volle prijs van $999,99 gekocht.

Het concert vindt plaats op 26 juni in de VFW Post 39 in St. Petersburg, FL. In een promotie voor het evenement op Facebook worden de vereisten voor de tickets met korting uiteengezet: “Om in aanmerking te komen voor de KORTING, moet u een door de overheid uitgegeven foto-ID en uw COVID-19 vaccinatiebewijs meenemen. U moet uw tweede vaccinatie van Pfizer of Moderna, of uw enige vaccinatie van Johnson and Johnson COVID-19 hebben gehad op of voor 6/12/2021.”

Op het concert zullen optredens zijn van de punkrockbands Teenage Bottlerocket, MakeWar en Rutterkin. Williams’ vaccinatiestimuleringsplan lijkt ook de steun te hebben van de bands.

“We zijn allemaal gevaccineerd. We moedigen iedereen aan zich te laten vaccineren zodat we jullie in de pit kunnen zien,” vertelde Ray Carlisle, zanger en gitarist van Teenage Bottlerocket, aan WFTS.

Williams vergeleek dit idee voor een concertpremie met andere bedrijven die speciale aanbiedingen hebben gedaan aan gevaccineerde klanten, en hoopt dat het mensen ertoe zal aanzetten zich te laten vaccineren zodat ze naar buiten kunnen en goed en veilig plezier kunnen hebben.

“Ik wilde ook dat het een vaccinatiecampagne zou worden om de hekkensluiters van het hek af te krijgen,” vertelde Williams aan WFTS. “Ik wilde de kinderen die naar shows willen gaan, naar buiten krijgen om hun vaccinaties te halen.”

Bron: NBC News d.d. 28 mei 2021.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.