Communistische professor: VS is in ‘biologische oorlog’ verslagen door China

Een professor die nauwe banden onderhoudt met de Chinese overheid heeft verklaard dat zijn land de VS in 2020 heeft ‘verslagen’ en een biologische oorlog heeft gewonnen. De professor zei ook dat China Amerika ‘terug op zijn plek heeft gezet’.

De uitspraken zijn gedaan door Chen Ping, een professor van de Universiteit van Peking en onderzoeker van een aan de Chinese Communistische Partij gelieerde denktank. De video is vertaald door de Chinese blogger Jennifer Zeng:

Deze prestatie is ongekend

De onderzoeker claimt volgens Zeng dat ‘het westerse model heeft gefaald, en dat China heeft gewonnen en na de coronapandemie ‘de weg zal leiden naar modernisering in het nieuwe tijdperk na de biologische revolutie’.

Ping zegt in de video dat China in 2020 ‘de handelsoorlog, technologieoorlog, en bovenal de biologische oorlog heeft gewonnen’. “Deze prestatie is ongekend,” zei hij. “Na deze handelsoorlog en biologische oorlog werd de VS teruggeslagen in zijn oorspronkelijke vorm.”

Gain of function-onderzoek

De Chinese economie groeide in het eerste kwartaal van 2021 met 18,3 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat is de grootste toename sinds 1992.

Een groep vooraanstaande wetenschappers heeft gepleit voor meer onderzoek naar de mogelijkheid dat het coronavirus is ontsnapt uit het Wuhan Instituut voor Virologie. De Republikeinen willen daarnaast toegang tot inlichtingen over onderzoek dat in samenwerking met Amerikaanse agentschappen in het lab in Wuhan werd gedaan naar het manipuleren van virussen, het zogeheten gain of function-onderzoek.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie − 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.