Chinese mondkapjes worden nu voorzien van WAARSCHUWINGSLABELS waarop staat dat ze GEEN bescherming tegen het coronavirus bieden, maar wel kanker, geboorteafwijkingen e.d. kunnen veroorzaken.

GetAttachmentThumbnail-4a814808

Vele studies suggereren dat maskers of gezichtsbedekking de verspreiding van het coronavirus kunnen verminderen. Er wordt verwacht dat het dragen van een gezichtsmasker u en anderen beschermt tegen de verspreiding van het coronavirus. Er is echter geen 100 procent bewijs dat maskers iemand beschermen tegen het krijgen van COVID-19. Voorlopig hebben wetenschappers en onderzoekers vastgesteld dat maskers nog steeds geen volledige bescherming bieden tegen COVID-19.

Volgens de WHO is de deeltjesgrootte van COVID-19 infectie verspreidende ademhalingsdruppels 2,5 micron (2,5μm). Echter, het kleinste deeltje dat met succes kan worden tegengehouden door een stoffen masker is 100-200 micron. De kans dat een stoffen masker een deeltje kan tegen houden dat 100 keer kleiner is dan het weefsel van de stof, is dus onbestaande.

Terwijl wij debatteren over de doeltreffendheid van maskers en gezichtsbedekking om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, besteden niet veel mensen aandacht aan het land van herkomst van de maskers die zij gebruiken. Meer dan de helft van de medische maskers in de wereld wordt bijvoorbeeld in China geproduceerd.

Ook een meerderheid van de niet-chirurgische maskers die in de Verenigde worden gebruikt, komen uit China. Nu wil China miljarden verdienen door maskers te verkopen waarvan zelfs de fabrikanten zeggen dat ze geen bescherming bieden tegen het coronavirus.

De achterkant van een doos maskers gemaakt in China onthult twee dingen: Chinese maskers bieden geen bescherming tegen het coronavirus of enig ander virus. Ten tweede zit er ook een waarschuwing bij: “het masker kan u blootstellen aan chemische stoffen, waaronder lood, waarvan de staat Californië weet dat het kanker en geboorteafwijkingen of andere schade aan de voortplanting kan veroorzaken”.

Hieronder staat het eerste waarschuwingslabel:

Dit masker is niet bestemd voor medisch of ziekenhuisgebruik, maar uitsluitend voor persoonlijk gebruik. Het masker werd niet getest door de industrie en werd ook niet goedgekeurd door de NICSH. De beslissing om dit masker te gebruiken is een persoonlijke keuze. Er is geen uitdrukkelijke of stilzwijgende garantie voor enige virusbescherming”

Hoewel op de verpakking ondubbelzinnig staat dat het product u veilig zal houden tijdens het griep- en virusseizoen, wordt toch vermeld dat het GEEN bescherming biedt tegen een virus??

Het tweede waarschuwingsetiket luidt:

Het masker kan u aan chemische stoffen blootstellen, waaronder lood, waarvan de staat Californië weet dat ze kanker en geboorteafwijkingen of andere schade aan de voortplanting veroorzaken.

Voor alle duidelijkheid bevat het masker een extra waarschuwingsetiket dat luidt:

WAARSCHUWING: DIT PRODUCT IS GEEN ADEMHALINGSTOESTEL EN HET BIEDT GEEN BESCHERMING TEGEN COVID-19 (CORONAVIRUS) OF ANDERE VIRUSSEN OF CONTAMINANTEN. De gebruiker is als enige verantwoordelijk voor de keuze van geschikte persoonlijke beschermingsmiddelen voor de omgeving en de toepassing. Bij besmetting onmiddellijk vervangen. Alleen voor eenmalig gebruik.

Intussen is de politieke fact-checker site PolitiFact, nu de “autoriteit” geworden om medische informatie op feiten te controleren. Hieronder staat wat de site zegt:

“Masker in de doos label is legitiem, maar mensen interpreteren het verkeerd.”

PolitiFact zegt in feite dat de informatie op het etiket van de maskerdoos waar is, maar dat Amerikanen niet goed genoeg opgeleid zijn om de waarschuwingen op het etiket zelf te begrijpen. Dit is nog een bewijs van de politisering van de wetenschap voor politiek gewin.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.