CEO Pfizer kondigt komst van microchips in pillen aan

🕒 Leestijd: < 1 minuut

CEO Albert Bourla van Pfizer kondigde in 2018 op het World Economic Forum in Davos een pil aan met daarin een afbreekbare biologische computerchip. Deze pillen zijn inmiddels op de markt.

Een chip in je medicijnen

Een chip in medicijnen die met autoriteiten communiceert. Een dergelijk medicijn is al enkele jaren op de markt. Albert Bourla kondigde de komst van de techniek al in 2018 aan op het World Economic Forum in Davos, tijdens een bijeenkomst over ‘het transformeren van de gezondheid tijdens de vierde industriële revolutie’:

“Het is een, in principe, biologische chip die in de tablet zit. Zodra we de tablet innemen en deze oplost in de maag, stuurt de chip een draadloos signaal door dat je de tablet hebt ingenomen. Dus stel je de toepassingen ervan voor – de naleving. De verzekeringsmaatschappijen weten dat patiënten de medicijnen die ze moeten nemen, ook nemen,” – A. Bourla

Bourla refereerde naar het middel Abilify MyCite, een medicijn om schizofrenie, depressie en bipolaire stoornis mee te behandelen. De sensor van de pil stuurt een signaal naar je gsm die de informatie doorstuurt naar een app.

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) gaf in 2017 toestemming om het product en de techniek op de markt te brengen, zo meldde de instantie destijds in een persbericht.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

19 − 16 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.