CDC geeft toe neusuitstrijkje PCR-tests te hebben gebruikt voor genoomsequentie- analyse

🕒 Leestijd: 3 minuten

De CDC (Centers for Disease Control) publiceerde woensdag een controversieel bericht op Twitter, waarin ze toegeven dat Amerikanen die een Covid-19 neusuitstrijkje hebben laten afnemen, mogelijk hiermee ook hun DNA weggaven.

PCR Test Amsterdam | Met reisdocument en verklaring!
Genomische sequentiebepaling

Gelinkt aan de CDC Twitter-post is een video van tech website Wired die uitlegt hoe neusswabs nieuwe stammen van SARS-CoV-2 detecteren.

Het videoverslag zegt dat de vermeende “10%” van de verzamelde monsters worden opgestuurd voor genomische sequentiebepaling, waarbij wordt beweerd dat de wetenschappers alleen kijken naar de genetische opmaak van de virussen en niet naar het DNA van de mensen die aan elk monster zijn gekoppeld.

“Herinner je je die COVID19 test die je hebt genomen?” luidt de post. “Wat is er met het uitstrijkje gebeurd? Als het werd verwerkt met een PCR-test, is er een kans van 10% dat het in een lab terechtkwam voor genomische sequencinganalyse.”

De sequentiebepaling wordt gedaan in samenwerking tussen lokale, staats- en federale agentschappen, alsmede academische en klinische laboratoria.

Hoewel ze beweren dat er een “10% kans” is dat monsters worden getest, is het aantal zeker veel hoger.

Het Republikeinse Congreslid Marjorie Taylor Greene (GA) vroeg op Twitter:

“Heeft het CDC toestemming gekregen van mensen om hun DNA af te nemen?”

In een gesprek met Newsweek bagatelliseerde Albert Ascherio, professor in epidemiologie en voeding aan Harvard, de “samenzwering” dat iemands DNA wordt verzameld door de overheid of door laboratoria, voordat hij toegaf dat het wel degelijk mogelijk is.

Er is een precedent om te vermoeden dat een regering zou proberen een database van menselijk DNA aan te leggen. De Amerikaanse regering verzamelt al tientallen jaren DNA-monsters van bijna elk kind dat in de ziekenhuizen van het land wordt geboren.

Volgens de linkse ACLU “wordt het DNA van vrijwel elke pasgeborene in de Verenigde Staten kort na de geboorte verzameld en getest… Vroeger werden de bloedvlekken vernietigd nadat het onderzoek was voltooid. Nu niet meer. Tegenwoordig is het steeds gebruikelijker dat staten deze monsters jarenlang, zelfs permanent, vasthouden.”

In december van 2019 waarschuwde het Pentagon al het militaire personeel om geen mail-in DNA-tests af te nemen. Forbes vroeg zich toen af: “Kan deze genetische informatie leiden tot genetische surveillance, tracking en ernstige privacyproblemen voor militair personeel en anderen die deze kits gebruiken?”

In China is het op grote schaal verzamelen van DNA gebruikt om Oeigoerse moslims op te sporen en gevangen te nemen om ze in concentratiekampen te plaatsen.

Misschien is het Pentagon bezorgd dat China, of een andere vreemde natie, of zelfs een particuliere entiteit de database van een DNA-testbedrijf zou kunnen hacken en de kostbare menselijke gegevens zou kunnen bemachtigen.

Minder dan drie maanden geleden kondigde de sheriff van Los Angeles County, Alex Villanueva, publiekelijk aan dat zijn politieafdeling geen gebruik meer zou maken van de Covid-testaanbieder van LA County vanwege de banden met China. De Los Angeles Times meldde dat Villanueva een brief stuurde naar de LA County Board of Supervisors waarin hij liet weten dat de FBI meerdere malen contact met hem had opgenomen om te waarschuwen voor “de ernstige risico’s die verbonden zijn aan het toestaan dat Fulgent COVID-19 tests uitvoert”.

Villanueva zei dat de tests “niet gegarandeerd veilig en beveiligd zijn tegen buitenlandse regeringen” omdat het bedrijf dat de monsters verzamelt, Fulgent Genetics, de gegevens waarschijnlijk zou delen met China. Natuurlijk, Fulgent’s chief commercial officer, Brandon Perthuis, verwierp de beschuldiging en zei dat het bedrijf geen persoonlijke gegevens deelt.

In december 2020 verscheen Gordon Chang, auteur van “The Coming Collapse of China”, op Fox News en waarschuwde dat de obsessie van de communistische natie met het verzamelen van DNA een bedreiging vormt voor Amerika. “Het coronavirus is niet de laatste ziekteverwekker die zal worden gegenereerd van Chinese bodem. En dus moeten we bezorgd zijn dat de volgende ziekte besmettelijker en dodelijker is dan het nieuwe coronavirus,” zei Chang.

Als de Chinese regering naar verluidt de grootste DNA-databank ter wereld heeft, met meer dan 80 miljoen gezondheidsprofielen, kan men aannemen dat de Verenigde Staten zich haasten om hen bij te benen. Het is niet onlogisch om te denken dat de massale verzameling van neus uitstrijkje PCR testen de perfecte gelegenheid zou kunnen zijn voor het Pentagon om de achterstand in te lopen.

Vertrouwt u tenslotte uw regering nog?

Bron.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

veertien + 14 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.