CCP-virusvariant treft meer gevaccineerde mensen dan niet-gevaccineerde mensen volgens onderzoek

Een studie van de Universiteit van Tel Aviv wees uit dat een Zuid-Afrikaanse variant van het CCP-virus (Chinese Communistische Partij) meer mensen treft die met de Pfizer zijn gevaccineerd dan niet-gevaccineerde mensen.

De studie, die nog niet door vakgenoten is beoordeeld, gaf aan dat de B.1.351-variant van het virus acht keer meer werd aangetroffen bij personen die waren gevaccineerd – of 5,4 procent tegen 0,7 procent – tegen degenen die niet waren gevaccineerd. Clalit Health Services, een vooraanstaande Israëlische zorgverlener, hielp ook bij het onderzoek.

“We vonden een onevenredig hoger percentage van de Zuid-Afrikaanse variant onder mensen die waren gevaccineerd met een tweede dosis, vergeleken met de niet-gevaccineerde groep”, zei Adi Stern van de Universiteit van Tel Aviv. “Dit betekent dat de Zuid-Afrikaanse variant tot op zekere hoogte de bescherming van het vaccin kan doorbreken.”

In het onderzoek werd gekeken naar 400 mensen die ten minste één injectie van het Pfizer / BioNTech-vaccin hadden gekregen en de COVID-19-variant hadden opgelopen, en vergeleken met hetzelfde aantal geïnfecteerde en niet-gevaccineerde mensen. Het vaccin van Moderna wordt ook in Israël gebruikt, maar het was niet in de studie opgenomen.

“Het is de eerste ter wereld die is gebaseerd op gegevens uit de echte wereld, die aantonen dat het vaccin minder effectief is tegen de Zuid-Afrikaanse variant, vergeleken met zowel het oorspronkelijke virus als de Britse variant”, zegt professor Ran Balicer, onderzoeksdirecteur. bij Clalit, volgens nieuwsberichten.

Stern zei dat de bevindingen van het onderzoek als een verrassing kwamen.

“Op basis van patronen in de algemene bevolking hadden we slechts één geval van de Zuid-Afrikaanse variant verwacht, maar we zagen er acht,” vertelde Stern aan de Times of Israel. “Dit resultaat maakte me duidelijk niet gelukkig.

“Zelfs als de Zuid-Afrikaanse variant de bescherming van het vaccin doorbreekt, heeft het zich niet wijd verspreid onder de bevolking.

“Deze voorlopige bevindingen vereisen een nauwgezette aandacht voor de verspreiding van deze soort in Israël, waarbij de noodzaak van epidemiologische monitoring en systematische sequencing wordt benadrukt om verdere verspreiding van de Zuid-Afrikaanse variant in Israël tegen te gaan.”

De Zuid-Afrikaanse variant was verantwoordelijk voor minder dan één procent van alle COVID-19-gevallen in Israël, meldde AFP , daarbij verwijzend naar de studie.

“Dit betekent dat het Pfizer-BioNtech-vaccin, hoewel zeer beschermend, waarschijnlijk niet hetzelfde beschermingsniveau biedt tegen de Zuid-Afrikaanse (B.1.351) variant van het coronavirus”, aldus de studie.

Israël heeft afzonderlijk een zogenaamd “vaccinpaspoort” -systeem uitgerold dat mensen die zijn gevaccineerd privileges geeft boven individuen die niet zijn gevaccineerd. Dergelijke systemen zijn bekritiseerd door burgerlijke vrijheidsorganisaties, die zeiden dat het een inbreuk zou zijn op de rechten van mensen, waaronder de privacy, en mogelijk zou leiden tot een tweevoudig klassensysteem van gevaccineerde en niet-gevaccineerde mensen.

COVID-19 is de ziekte die wordt veroorzaakt door het CCP-virus, een nieuw coronavirus.

The Epoch Times heeft contact opgenomen met Pfizer voor commentaar.

https://www.theepochtimes.com/ccp-virus-variant-affects-vaccinated-people-more-than-unvaccinated-people-study_3770982.html

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.