Canada’s hoogste gezondheidsautoriteit: volledig gevaccineerden blijven vatbaar voor COVID-19

Canada’s hoogste gezondheidsautoriteit heeft de Canadezen er zaterdag aan herinnerd dat zelfs degenen die volledig gevaccineerd zijn nog steeds ontvankelijk blijven voor Covid-19.

Tijdens een virtueel gemeentehuis voor Yukoners zei Dr. Theresa Tam dat het risico op asymptomatische infectie en transmissie veel lager is voor iedereen die twee injecties krijgt van de Pfizer-BioNTech, Moderna, of Oxford-AstraZeneca vaccins, bericht ctvnews.ca.

“Maar het is niet absoluut. Er is een vermindering van het risico op overdracht, maar het elimineert niet noodzakelijk het risico op overdracht”, zei Tam, eraan toevoegend dat het risico vooral na de tweede dosis afneemt.

“Sommige studies hebben aangetoond dat het de hoeveelheid virus achter in je neus vermindert. Als je mensen bemonstert, is er minder virus, wat betekent dat er minder risico is op overdracht”.

Jongeren, die vaak in de frontlinie of bij vitale diensten werken en in de wachtrij staan om gevaccineerd te worden, hebben nu enkele van de hoogste percentages gevallen en kunnen het virus overdragen ook al vertonen zij geen symptomen, voegde Tam eraan toe.

“De groepen die het virus het meest overdragen zijn eigenlijk jongere volwassenen, van wie velen moeten werken. Zij kunnen niet thuis blijven”, zei ze.

“Het is belangrijk dat we hen beschermen, want als ze beschermd zijn, kunnen we de overdracht van het virus in de gemeenschap verminderen”.

Bron

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.