Bruce Lipton: “Kanker is een symptoom”

🕒 Leestijd: 3 minuten

In een recente Youtube video legt Professor in de Epigenetics uit hoe kanker ontstaat en hoe je deze kan elimineren of van genezen.

Bruce Lipton: In de vorige eeuw (ik zeg dat graag …), was ik in de jaren 80 professor aan de University of Wisconsin’s School of Medicine. Hoewel ik van de baan hield, waren het de “Siberische” winters in Wisconsin die me echt uitdaagden. In de winter van 1983 nam ik een sabbatical van zes maanden om les te geven aan een offshore medische school op het eiland Montserrat in het idyllische Caribisch gebied. Toen ik op een dag van school naar huis fietste, werd ik kandidaat voor de Darwin Award, een eer voor degenen die per ongeluk hun eigen DNA uit de genenpoel verwijderen tijdens de spectaculaire climax van een ‘geweldig idee’ dat heel, heel erg mis is gegaan).

Toen ik me realiseerde dat er geen geposte snelheidslimiet was, accelereerde ik vreugdevol naar wat een onveilige snelheid was. Verderop was er een kuil in de weg en een scherpe bocht naar links. Bij de dip kwam de fiets in de lucht. Tijdens de vlucht. Ik probeerde de fiets te kantelen om de bocht naar links te maken, ook al stonden de wielen niet op de grond. Natuurlijk vloog de motor recht door de bocht en belandde ik op mijn hoofd in het bos (gelukkig droeg ik een helm). Ik kwam een ​​half uur later weer bij bewustzijn en werd omringd door een paar dokters van de medische school. Ze hielpen me thuis en in bed te komen.

De volgende dag was het eindexamen voor mijn vak. Met volledige pijn en dubbelgevouwen zoals Quasimodo, bereikte ik de school, maar mijn hoofd, en vooral mijn ogen, waren op de grond gericht omdat ik mijn rug niet recht kon krijgen. Ik zocht hulp bij de artsen en kreeg een handvol krachtige pijnstillers. Terwijl de pillen de pijn verminderden, konden de dokters niets doen om te helpen met mijn verwrongen houding.

Een van de studenten vertelde me over een chiropractor die nu geneeskundestudent was. In de wereld van de allopathische geneeskunde was ik geprogrammeerd om te geloven dat chiropractie een frauduleuze pseudowetenschap was. Zonder resolutie van de conventionele geneeskunde bezocht ik die student. Het was geweldig! Ik strompelde zijn kamer binnen en direct na de aanpassing liep ik pijnvrij naar buiten in een perfecte houding.

Het punt van dit verhaal: conventionele geneeskunde houdt zich voornamelijk bezig met het verlichten van de symptomen van de patiënt, maar heeft niet noodzakelijkerwijs invloed op de oorzaak van het probleem. Patiënten komen opdagen in een staat van “ongemak” en de rol van de beoefenaar is om ze terug te brengen naar “gemak”. Het verlichten van een symptoom betekent niet dat de oorzaak wordt genezen. Vaak maakt een symptoom, zoals koorts, pijn, zwelling, deel uit van het genezingsproces dat niet mag worden verstoord.

Bijvoorbeeld, koorts is meestal het gevolg van een infectie die temperatuurgevoelig is. De reactie van het lichaam is om de temperatuur te verhogen om de infectie te doden. Een temperatuur van 40°C is bijvoorbeeld een genezingsreactie en moet worden aangemoedigd, niet verminderd. Wikkel jezelf in een deken en “zweet” het uit. Na een korte tijd bij die temperatuur zal het infectieuze agens worden geëlimineerd en zal de koorts onmiddellijk verdwenen zijn. Opgemerkt moet worden dat een overdreven symptoom soms een secundair probleem kan veroorzaken. Temperaturen onder 40°C zijn veilig, maar temperaturen daarboven zijn een probleem dat moet worden aangepakt.

Evenzo is een zwelling, zoals het gevolg van het verdraaien van uw enkel of knie, een noodzakelijk onderdeel van de genezingsfase. De extra vloeistof die de zwelling veroorzaakt, is nodig om beschadigde weefsels weg te spoelen en immuuncellen binnen te brengen om te helpen bij genezing. In de meeste gevallen verstoort het verminderen van de zwelling de genezingsfase ernstig. Hoewel in enkele situaties, zoals bij zeer hoge koorts, zwelling de vitale functies kan verstoren. Extreme zwelling van amandelen in de keel kan bijvoorbeeld de ademhaling in gevaar brengen en moet worden behandeld.

De video van deze maand over kanker is een ander belangrijk voorbeeld van symptoombestrijding in plaats van de oorzaak aan te pakken. Kankercellen zijn het symptoom van een probleem en niet de oorzaak. Er zijn GEEN genen die kanker “veroorzaken”, 90% of meer van kanker is het resultaat van omgevingsstressoren en/of bewustzijnsproblemen. Het gebruik van chemotherapie en bestraling kan kankercellen doden, maar heeft op geen enkele manier invloed op de oorzaak van de kanker. En zoals in de hierboven genoemde gevallen, als kanker fysiek de gezondheid verstoort door zwelling en afsluiting van bloedvaten, zenuwen, of kanalen (bijv. spijsverterings-, ademhalings- en urogenitale kanalen), kan chirurgische ingreep noodzakelijk zijn.

De belangrijke conclusie is dat medisch ingrijpen bij lichamelijk ongemak niet gericht moet zijn op het wegnemen van de symptomen, maar op het wegnemen van de primaire oorzaak. Binnen bereik zijn pijn, koorts, zwelling en algemeen ongemak belangrijke bijdragen aan de genezingsfase en mogen niet worden aangetast. Met wensen voor je gezondheid en geluk, Bruce zijn belangrijke bijdragen aan de genezingsfase en mogen niet worden aangetast.

Met wensen voor je gezondheid en geluk, Bruce zijn belangrijke bijdragen aan de genezingsfase en mogen niet worden aangetast. Met wensen voor je gezondheid en geluk,

Bruce

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twee + 6 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.