Britse wetenschappers leverden net als in Nederland en Duitsland een angstrapport zodat de regering covid-maatregelen door kon drukken

Wetenschappers van een Brits comité dat het gebruik van angst heeft aangemoedigd om het gedrag van mensen tijdens de Covid-pandemie te controleren, hebben toegegeven dat hun werk “onethisch” en “totalitair” was.

SPI-B is een commissie van Sage, het Britse OMT, en wetenschappers daarvan erkennen nu dat ze opzettelijk de angst bij de Britse bevolking aan hebben gezwengeld, zodat die de, onnodige, corona-maatregelen zou accepteren, meldt The Telegraph.

Dat zou gebeurd zijn in maart 2020. In januari 2021, toen al duidelijk was dat de Britse variant niet dodelijker of besmettelijker was dan andere varianten, liet het Rutte regime ook een rapport vervaardigen om de avondklok door te kunnen drukken. Tegelijkertijd met de Britse regering, in maart 2020, bestelde de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Seehofer, een rapport dat 1 miljoen doden voorspelde om de lockdowns af te dwingen.

Leden van de Scientific Pandemic Influenza Group on Behaviour (SPI-B) betreuren de tactieken in een nieuw boek over de rol van de psychologie in de reactie van de regering op de Covid-19.

SPI-B waarschuwde in maart vorig jaar dat ministers “het waargenomen niveau van persoonlijke dreiging” van Covid-19 moesten verhogen omdat “een aanzienlijk aantal mensen zich nog steeds niet voldoende persoonlijk bedreigd voelt”.

Gavin Morgan, een psycholoog in het team, zei: “Het is duidelijk dat het gebruik van angst als controlemiddel niet ethisch is. Angst gebruiken riekt naar totalitarisme. Het is geen ethische houding voor een moderne regering. Ik ben van nature een optimistisch mens, maar dit alles heeft mij een pessimistischer mensbeeld gegeven.”

Mr Morgan sprak met schrijfster Laura Dodsworth, die een jaar lang de tactieken van de regering heeft onderzocht voor haar boek A State of Fear, dat maandag is gepubliceerd.

De ministers zijn er herhaaldelijk van beschuldigd dat zij de dreiging van de pandemie hebben vergroot om de lockdowna te rechtvaardigen en het publiek te dwingen zich eraan te houden – een bewering die zal worden onderzocht in het komende openbare onderzoek naar de reactie op de pandemie.

Lees hier verder.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien + acht =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.