Britse soldaten die het vaccin weigeren, krijgen disciplinaire maatregelen

Uit nieuwe documenten blijkt dat het Britse leger van plan is om soldaten die hun Covid-19 prik weigeren discipline bij te brengen. Militairen die weigeren zich te laten vaccineren tegen het virus zullen worden gestraft volgens de Daily Mail, nu de media en de regering de druk op Britten blijven opvoeren om de prik te halen.

RT bericht: Orders die naar verluidt zijn uitgevaardigd aan de Royal Artillery en de Royal Electrical and Mechanical Engineers stellen dat soldaten die weigeren zich te laten vaccineren tegen het coronavirus zullen worden “voorgelicht” door hun commandanten.

Als ze nog steeds weigeren kunnen ze worden beschouwd als ongeschikt om soldaat te zijn en dienovereenkomstig worden behandeld omdat de CV-19 prik een vereiste kan zijn om te worden ingezet op operaties/oefeningen, net als gele koorts,” volgens officiële documenten verkregen door de krant.

De richtlijn werd in de afgelopen week uitgevaardigd, aldus de Daily Mail.

Het leger kan soldaten niet dwingen het vaccin te krijgen, maar op grond van de Armed Forces Act kunnen dienstleden “ongeschikt voor de strijd” worden geacht.

In een verklaring zei het ministerie van Defensie dat het zich inzet om al het personeel en hun gezinnen veilig te houden, zowel thuis als in het buitenland, en dat militairen worden gevaccineerd “in overeenstemming met nationale prioriteitsrichtlijnen”.

Het is evenmin toegestaan dat particuliere bedrijven het vaccin verplicht stellen voor hun huidige werknemers. Sommigen hebben echter betoogd dat het legaal kan zijn om nieuwe werknemers te verplichten de prik te krijgen, meldt Newspunch.

Downing Street heeft zich eerder verzet tegen het idee om mensen te dwingen zich te laten vaccineren om hun baan te behouden, en omschreef een dergelijk beleid als “discriminerend”.

Lees hier verder.

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf + acht =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.