Bijwerkingen van de Covid-vaccinaties. Wat is er nu eigenlijk aan de hand?

Ik werd recent nog maar eens ‘getriggerd’ door de berichtgeving op Radio 1 en in de Morgen in verband met de nevenwerkingen van de Covid-vaccinaties. Reden dus op alles nog eens op een rijtje te zetten, want ik kan me niet ontdoen van het gevoelen dat we allemaal zwaar misleid worden. Er woedt een heuse propaganda-oorlog, lieve mensen, en de meesten van ons realiseren zich dat niet eens.


Laat me beginnen bij het radiobericht, waarin aangekondigd werd dat er in een bejaardencentrum in Nijvel maar liefst 12 sterfgevallen waren gemeld aan Covid-19, allemaal bij volledig gevaccineerde bewoners. Daaraan werd toegevoegd, niet wat elk gezond denkende burger zou besluiten, namelijk dat de vaccinaties ons blijkbaar niet beschermen tegen Covid-19, maar wel dat een kwart van het verzorgend personeel niet was ingeënt! Dat laatste werd dan onmiddellijk gevolgd door de
aanmaning dat het belangrijk was om al het verzorgend personeel te vaccineren.
Euh, beste journalisten, waarom wordt er een verband gelegd tussen niet-gevaccineerd personeel en de zeer evidente vaststelling dat vaccinaties niet helpen? De nieuwe variant natuurlijk. Ah ja, die duivelse virussen muteren, en dat is natuurlijk te wijten aan de niet gevaccineerde mensen. Dat behoeft toch geen uitleg … De griepvirus muteert namelijk ook, (net zoals alle virussen al sedert duizenden jaren plegen te doen) en dat zal ook wel de schuld zijn van al de burgers die weigeren
om een griepvaccin te nemen, ja toch?
Nog sterker was het opiniestuk in De Morgen vanochtend (1). De laatste tijd mobiliseren de mainstream media experten, liefst van al proffen met ronkende titels, niet om deskundige informatie te geven, maar om opinies te spuien. In dit geval de opinie dat “een vrijwel volledige vaccinatie noodzakelijk is”. We lezen in het stuk ook: “Minderjarigen moeten daarom ook gevaccineerd worden” en “Alle gezondheidswerkers die rechtstreeks in contact staan met kwetsbare personen
moeten verplicht gevaccineerd worden. Dit geldt ook in scholen (…)”. En volgens deze propagandaproffen zijn het natuurlijk de niet-gevaccineerden “die de oorzaak zijn van reisbeperkingen, schoolsluitingen, tijdelijke beperkingen van het sociale leven en gedeeltelijke lock-downs die iedereen, ook de gevaccineerden treffen.”
De druk wordt dus zwaar opgevoerd! En ik, simpele ziel, die dacht dat gevaccineerden nu toch goed beschermd waren … Het enige dat nog ontbrak aan het opiniestuk was de suggestie om de niet-gevaccineerden op te sluiten in langdurige quarantaine kampen. Want die sakkerse anti-vaxxers zullen zich wel blijven verzetten tegen de spuit met experimentele genetisch gemanipuleerde eiwitstrengen in hun lichaam. De vergelijking met nazi-Duitsland komt beangstigend kort bij.
Tijd dus voor een beetje gezond boerenverstand en vooral om te kijken naar de evidentie die ons van alle kanten in het oog springt.
We zullen eens overlopen wat er allemaal in de officiële rapporten staat in verband met de bijwerkingen van de Covid-vaccins.

1 De Morgen 3 juli 2021.Bijwerkingen van vaccins
Het toedienen van vaccins kan in sommige gevallen tot niet bedoelde bijwerkingen leiden. Dat is algemeen aanvaard, hoewel dat natuurlijk niet de boodschap is die we horen van de officiële instanties, zoals bijvoorbeeld Kind en Gezin. Die vertellen ons immers dat vaccins nodig zijn om de gezondheid van onze kinderen te verzekeren en affirmeren dat vaccins nodig, doeltreffend en veilig zijn. En voor de volwassenen wordt natuurlijk het griepvaccin aangeraden.
Het publiek is niet erg vertrouwd met de idee dat vaccins schade kunnen aanrichten. Die potentiële schade moet natuurlijk afgewogen worden tegen het potentiële voordeel van een vaccin. Dat is een afweging die iedere burger moet maken, liefst in overleg met zijn arts.
In het verleden waren er, zeker in ons land, zo goed als geen meldingen over ongewenste bijwerkingen van vaccins. In 2019 bracht het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) nog een bericht uit om te melden dat: “De afgelopen 10 jaar werden er in België 989 bijwerkingen gemeld na de vaccinatie van een kind of adolescent”. Dat stemt dus overeen met een honderdtal meldingen per jaar. Dat is inderdaad niet zo veel. In Nederland bedroeg
het laatst gekende aantal meldingen van bijwerkingen voor het Rijks Vaccinatie Programma (RVP) 2.009 (in het jaar 2019).
In België dus maar een honderdtal meldingen per jaar2 voor de ‘gewone’ kinder-vaccins.
Daarenboven worden er per jaar ook bijna drie miljoen griepinentingen verricht. Of deze griepspuiten eventueel ook schade berokkenen en hoeveel meldingen over bijwerkingen er hierover bestaan is me niet bekend. Wat me wel bekend is zijn de wekelijkse rapporten van FAGG over de Covid-vaccins.


Het laatste rapport van FAGG over de Covid-vaccinaties3 leert ons immers dat er sedert het begin van de vaccinatiecampagne zes maanden geleden maar liefst 21.677 bijwerkingen werden gemeld.
Laat dit even goed tot je doordringen: voor de traditionele kinder- en adolescenten-vaccins zijn er in België jaarlijks 100 meldingen voor bijwerkingen. Nu zijn er voor de Covid-vaccins op een half jaar tijd al 21.677 meldingen binnengekomen. Op jaarbasis zou dat een vermenigvuldiging inhouden met maar liefst 400 tegenover de gewone meldingen van vaccinatieschade. Zou er misschien een probleem kunnen zijn met dit soort vaccins, denk je?
Die verhouding ligt allicht niet anders in andere landen. In Nederland werden er over de laatste tien jaar tussen de 1000 en 2000 meldingen gedaan van nevenwerkingen van vaccins van het Rijks Vaccinatie Programma (RVP)4. Volgens het laatste rapport van de officiële instantie die dit opvolgt bij onze noorderburen (Lareb), bedroeg het aantal meldingen voor nevenwerkingen met Covid op zes maanden tijd maar liefst 81.480. Op jaarbasis stemt dat dus eveneens overeen met een
vermenigvuldiging met een factor van ongeveer 100. Vinden jullie dat niet verontrustend? Hoe zou het komen dat er aan deze explosie van gemelde nevenwerkingen zo weinig aandacht wordt besteed in onze ‘vrije’ pers? Er zijn nochtans genoeg spectaculaire voorvallen van jonge, gezonde mensen die ‘toevallig’ net na een Covid-vaccinatie onverklaarbaar doodvallen. Allemaal coïncidenties?

2 Ik heb geen informatie kunnen vinden over het aantal dosissen dat jaarlijks wordt toegediend aan kinderen en
adolescenten in België, maar ik vermoed dat dit wel een paar honderdduizend dosissen zal bedragen.
3 Het wekelijks rapport van 1 juli 2021.
4 Daarbij horen spijtig genoeg ook enkele sterfgevallen per jaar, een feit dat niet aan de grote klok wordt gehangen.

Conclusie

We kunnen op basis van deze analyse alleszins wel besluiten dat de vaccinatie-uitrol niet zo veilig is als men het laat uitschijnen. Er sterven in Europa tussen 10 en 51 personen per miljoen toegediende dosissen en er vallen tussen de 150 en 830 zwaargewonden te betreuren, eveneens per miljoen dosissen. Dit zijn de vastgestelde gevolgen op de korte termijn die werden gerapporteerd of geregistreerd en gepubliceerd. Allicht gaat het hier slechts om een fractie van wat er werkelijk aan
de hand is.
En het allerbelangrijkste in mijn ogen: niemand heeft zicht op de lange termijn effecten van deze experimentele inentingen. De experimentele vaccins werden immers toegestaan door voorlopige zogenaamde noodgoedkeuringen, zonder afwerking van de veiligheidsstudies. En dat alles voor een pandemie die op basis van foutieve gegevens werd uitgeroepen en door onbetrouwbare testen werd onderhouden.
Waarom zogenaamde deskundigen zich de pretentie toe-eigenen om in zulke omstandigheden te stellen dat deze vaccinaties verplicht moeten worden gesteld, gaat mijn pet te boven. Ik hoop voor hen dat ze echt geloven in hun zaak. Maar geloof is een persoonlijke zaak. Diegenen die hun eigen geloofsovertuiging en dogma’s onder dwang willen opleggen aan anderen noemt men fanatici.
Ik leefde in de overtuiging dat geloofsfanatici in onze contreien tot het verleden behoorden. En ik leefde eveneens in de overtuiging dat met de kennis van onze moderne geschiedenis, totalitaire systemen geen schijn van kans meer maakten in Europa.
Dus, lieve mensen, geef niet toe aan de druk van fanatici, blijf baas over eigen lijf en vooral: sta niet toe dat er aan onze kinderen wordt geraakt!

Lees het volledige document met studie en cijfers:

Kris Paneels

(Help ons. Deel dit artikel a.u.b.)

Een gedachte over “Bijwerkingen van de Covid-vaccinaties. Wat is er nu eigenlijk aan de hand?

  • 17 juli 2021 om 22:06
    Permalink

    Is een dosis een inspuiting of 2 inspuitingen. Komt het aantal dosissen dus overeen met het aantal gevacineerden?

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − 10 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.